«

»

mei 25

Tessa, Mari-Lynn en Hannah turnen op NK 3e divisie!

Vianen/Aalst: Afgelopen zaterdag turnden drie leden van Hamarithi hun NK. Voor de drie meiden was het een mooie ervaring.

De zusjes Mari-Lynn en Hannah van Boggelen turnen samen in de categorie jeugd, die verdeeld is over 2 jaar. De eerste jaars jeugdturnster is Mari-Lynn, die nog in de voorgeschreven oefenstof turnt. Hannah turnt een leeftijdscategorie verder, in de tweede jaars jeugd. 

De talentvolle dames startte ieder stuk voor stuk goed. Hannah behaalde 11,800 punten op de vloer. Mari-Lynn startte met een goede brugoefening, maar de jury vond de amplitude minimaal waardoor een hoge score uitbleef. Hannah sprong vervolgens half in, half uit en deed dit netjes. Op balk turnde Mari-Lynn een volledige plusoefening en met een enkele wiebel hield zij zich goed staande. De vloeroefening van Mari-Lynn werd netjes en beheerst geturnd en ook de brugoefening van Hannah was netjes. Ze turnden hun NK-finale zonder grote fouten. Mari-Lynn werd 21e en Hannah 16e. Een knappe prestatie, want slechts de beste 36 turnsters uit Nederland kwamen in actie. 

Aan het einde van de dag mocht senior turnster Tessa van Dalen turnen. Voor hamarithi een unieke prestatie, want dit was de enige categorie waarin zij nog nooit op een NK had gestaan. Tessa startte met een mooie balkoefening, maar liet punten liggen door een wankeling te maken tussen de combinatie radslag-arabier-salto. Dit zorgde voor een halve punt aftrek. Bij het onderdeel vloer werd gekozen voor alles of niets. Tessa koos voor alles en ging de uitdaging aan. Ze turnde voor het eerst een anderhalve schroef en een salto uitstap arabier hele schroef. Eerstgenoemde was zo ruim en actief ingezet dat ze buiten de vloer landde. Desondanks een prima oefening met een goede score. Na het onderdeel sprong, dat ook powervol werd uitgevoerd, stond Tessa op een 7e plaats. Helaas gebeurde er op de brug iets wat nog nooit gebeurd is. Met haar zolendraai-wippertje combinatie gleed haar voet van de stok. Dit zorgde voor zo veel aftrek dat zij hard kelderde in het klassement. Ze werd allround 34e. 

Wil je ook komen turnen bij Hamarithi of hoger op? Kijk dan eens op onze website: www.hamarithi.nl 

De zusjes Hannah en Mari-Lynn op het NK
Deel met vrienden: