«

»

feb 09

Tessa en Pernille onverslaanbaar!

2 maal goud voor Hamarithi

Culemborg/Aalst: Afgelopen zaterdag 8 februari 2014 was de tweede voorwedstrijd voor alle meiden van 11 jaar en ouder. Dit was voor divisie 4 t/m 6 een plaatsingswedstrijd voor de regiofinales.

Laura Koolhaas mocht bij de junioren 4e divisie de spits afbijten in de vroege ochtend. Ze startte met twee goede overslagen op sprong. Hierna volgde brug. De twee kips lukte en er werd mooi doorgeturnd. Op balk liet Laura voor het eerst een B-element (de arabier) zien wat haar bonuspunten zou kunnen opleveren. Helaas viel zij met dit moeilijke element. Hierdoor waren de kansen voor een medaille verkeken. In haar vloeroefening gaf ze alles wat ze had. Dit resulteerde in een knappe 5e plaats. Ze mag hier heel trots op zijn.

In de tweede wedstrijd kwamen de zusjes Pernille en Carlotte Klop bij de senioren 5e divisie in actie. Pernille turnde een stabiele wedstrijd met als enige turnster een overslag hele draai bij sprong. Ook met haar brug gooide ze hoge ogen. Carlotte zette zich optimaal in. Ze is een divisie gepromoveerd voor meer uitdaging en turnde die dag haar eerste wedstrijd. Haar vloeroefening voerde zij mooi en goed uit. Pernille werd 1e met 43,575 punten. Carlotte werd 13e.  Maryse de Vogel, Juliëtte van der Zalm en Maudy Spitshuis kwamen in actie bij de jeugd 4e divisie. Maryse turnde een zeer stabiele wedstrijd zonder fouten. Ze turnde voor het eerst een mooie balkoefening en bleef er mooi op staan. Helaas was de concurrentie erg groot. Ze kwam tot een 9plaats. Juliëtte turnde een foutloze vloer en brugoefening maar blunderde weer op balk. Maudy liet op zowel brug als balk erg veel punten liggen. Ze eindigden op plaats 12 en 13.

Vroeg in de avond turnden Hai Xi Wiegmans bij de junioren 3e divisie en Kim van Wijk en Tessa van Dalen bij de jeugd 3e divisie. Hai Xi liet een mooie half in, half uit zien op sprong. Ze had iets te veel ruimte over bij haar landing. Over de algemene linie scoorde Hai Xi een stuk hoger dan voorheen. Ze is nu weer goed in vorm. Op balk liet zij een prachtige wisselspagaat zien. Een keurige 6e plaats was voor haar.

Kim maakte een klein foutje op balk door een wiebel te maken na haar spagaatsprong. Hierdoor telde een eis niet. Een podiumplek was hierdoor voor haar net niet haalbaar. Haar vloeroefening is flink verbeterd en ook de jury was het hier mee eens. Een 5e plaats was voor Kim. Tessa van Dalen liet zien weer onverslaanbaar te zijn. Met de hoogste uitvoering op sprong wist zij een goede score neer te zetten. Op brug telde de jury voor het eerst haar opzwaai boven horizontaal, hier heeft ze hard voor getraind. Bij balk waren er een paar wiebeltjes zichtbaar, maar vloer werd keurig afgewerkt. Voor haar ½ finale NK zullen we een moeilijkere sprong moeten gaan doen en de moeilijkheidswaarde van vloer moeten verhogen.

Wie er door is naar de regiofinales wordt binnenkort bekend gemaakt door de KNGU.

Deel met vrienden: