«

»

nov 19

Team S.V. Hamarithi achtste van Nederland

Het team Pupil 2 N2 van S.V. Hamarithi uit Aalst is afgelopen zaterdag achtste van Nederland geworden tijdens het bondskampioenschap voor teams in Hoofddorp. Turnsters Hannah van Boggelen, Valérie Brandsma, Iris van de Werken en gastturnster Marlies Pont van vereniging Sportbalans uit Culemborg turnden naar een puntentotaal van 102,250 tussen grote turnscholen uit onder andere Amsterdam, Haarlem en Den Bosch.

De turnsters mochten het spits afbijten op brug. Iris turnde een basisoefening met een huizenhoge streksalto. De jury waardeerde haar oefening met een 12,650. Valérie maakte het zichzelf een stapje moeilijker door de oefening met reuzendraaien te turnen. Voor het eerste draaide zij deze oefening op een wedstrijd, die goed was voor 13,100.

Op het toestel balk nam de spanning toe. De turnsters maakten flikflakken, arabieren en boogjes voorover op de 10 centimeter dunne balk. Deze elementen zijn erg moeilijk en een aantal turnsters moest dan ook vroegtijdig de balk verlaten. Marlies turnde naar de hoogste score op dit toestel, een 11,733.

Op vloer turnden Valérie en Hannah oefeningen met alle bonuselementen. Een grote uitdaging voor de turnsters, want hierbij moesten arabier flikflak streksalto en overslag salto worden uitgevoerd. De oefening van Valérie werd gewaardeerd met een 13,800 en Hannah behaalde een 14,300. Prachtige cijfers zo in het begin van het seizoen.

20161119_125405

Op het laatste toestel lieten de meisjes van S.V. Hamarithi zien goed mee te kunnen komen met de turnscholen. Ze lieten op sprong een overslag tot op 90 cm dikke matten zien en een gestrekte schroefsalto op een mattenstapel van 60 cm hoog. De turnsters slaagden erin om de derde teamscore neer te zetten op dit toestel.

Deel met vrienden: