«

»

apr 05

Pré instappers doen ervaring op, Hannah pakt het zilver

Meiden hebben groots plezier op wedstrijd
en boeken persoonlijke successen.

Ochten/Aalst: Afgelopen zaterdag was de eerste KNGU wedstrijd voor de meisjes met geboortejaar 2006. Voor Hamarithi kwamen 4 turnsters uit; Angelica Westerlaken, Emma van de Werken, Hannah van Boggelen in de categorie D1 (gelijk aan 4e divisie) en Dana Jooren in de categorie D2 (gelijk aan 5e divisie).

Angelica Westerlaken mocht starten op sprong. Ze turnde een mooie en hoge salto tot stand en een handstandplatval tot ruglig. Haar vloeroefening was van een klasse apart. Deze werd ontzettend netjes uitgevoerd op de maat van de muziek. Helaas maakte ze twee keer dezelfde streksprong ½ draai, wat voor erg veel aftrek zorgde. Dit bracht haar allround tot een 6e plaats met 47,000 punten. Angelica heeft lekker ervaring op kunnen doen  dit seizoen en zal volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk in het zelfde niveau uitkomen. Ze traint nu om de puntjes op de i te zetten en alle oefeningen stabiel te krijgen.

Emma van de Werken (eigenlijk nog van 2007), de benjamin van de club tijdens deze wedstrijd, turnde de sterren van de hemel. Officieel mocht ze nog niet mee turnen, maar met overleg van de bond (KNGU) kon dit toch. Met allemaal concurrenten die een jaar ouder waren hield ze haar hoofd goed boven water. Haar brugoefening zag er strak uit. Ze behaalde het 3e cijfer op brug, 13,100 punten. Op de balk bleef ze er mooi op staan met moeilijke elementen zoals handstand en koprol. Emma kwam tot een 5e plaats met 50,175 punten.

Dana Jooren begon sterk op de brug. Ze turnde goede zwaaien en liet zien over goede krachten te beschikken. Ook op sprong en vloer turnde zij uitermate goed. Alleen op de balk kan Dana nog het nodige verbeteren. Dana behaalde een knappe 5e plaats op sprong. Allround werd Dana 14e met 47,450 punten. In de categorie turnden 26 meisjes.

Hannah van Boggelen is een talent binnen Hamarithi. Naast dat ze technisch perfect kan turnen, beschikt ze over doorzettingsvermogen. Dit zagen we ook vandaag weer terug in de wedstrijd. Met een 2e score op sprong 13,100. Maar ook een super hoge score voor haar vloeroefening (1e met 14,450 punten). Mede door haar goede vloeroefening, met meer dan 1,2 punten verschil met de andere turnsters, mocht ze het zilver in ontvangst nemen. Volgend seizoen gaat Hannah de uitdaging aan in de 2e divisie. Ze zal dan waarschijnlijk uitkomen in N2. Hannah behaalde vandaag 54,000 punten.

Deel met vrienden: