«

»

mei 26

Pernille door naar Districtskampioenschap!

Pernille Klop stroomt door naar Districtskampioenschap 5e divisie Amsterdam

Amersfoort, 25 mei ’13:Naast Donna van Wijgerden die vandaag het NK turnde in Dordrecht was het ook voor senior turnster Pernille Klop een spannende dag.  Pernille Klop turnde vandaag de Regiofinale voor niveau 6 (div.5 ) in Amersfoort.

De wedstrijd van Pernille begon erg stabiel met een van haar betere toestellen. Op vloer liet zij een mooie arabier flik-flak salto zien en ook haar uitstraling spatte er vanaf.  Op vloer behaalde Pernille 11,333 punten.  Na vloer volgde haar sterke toestel sprong en vanzelfsprekend behaalde ze daar een van de hoogste punten van de wedstrijd  11.300 (3e). Na twee toestellen stond Klop op een 2e plaats.

Brug stond als derde op het programma voor deze wedstrijd, aangezien Pernille nogal lang is kreeg zij een uitzonderingspositie binnen de wedstrijd om aan een hogere brug te turnen. Helaas lukte de kip aan de onderste ligger niet en was zij zelf erg teleurgesteld in haar brug oefening.  Haar cijfer werd ook lager gewaardeerd door haar val met een 9.433 zakte zij in de ranking van de wedstrijd.

Na brug turnde zij een redelijke balk oefening, met geen val maar wel een aantal wiebels. Door de val van brug was het helaas niet genoeg om weer bij de eerste 5 te eindigen. Pernille eindigde als 11e van de 34 turnsters. Het deelnemers veld van vandaag was erg aan elkaar gewaagd er waren maar kleine verschillen in punten.

Pernille Klop sleepte een plaats binnen voor het Districtskampioenschap 5e divisie op 22 juni in Amsterdam.  Trainster Chantal Brands is tevreden over de prestaties die Pernille het afgelopen seizoen heeft laten zien. Aangezien zij vorig jaar een aantal elementen nog niet beheerste en zij met minder trainingsmogelijkheden, door haar drukke sportopleiding en lesgeven als trainster bij Hamarithi, dit toch weer weet te presteren.

Deel met vrienden: