«

»

apr 13

NK ervaring rijker voor Nadine en Quinty

Zilver op sprong (2e van Nederland)
op het NK turnen dames voor Quinty!!

Reusel/Aalst: Afgelopen zaterdag was de NK bondskampioenschap turnen dames 3e divisie in Reusel. Hamarithi was vertegenwoordigd met twee debutanten; Quinty Vos in de categorie pupil 2, 7 en Nadine Vervoorn in de categorie pupil 1, 8.

Beide dames hebben al een flinke sprong in het diepe gemaakt aan het begin van dit seizoen. Vorig seizoen kwamen zij nog uit in de 5e divisie, maar daar zagen turnsters en trainsters geen uitdaging meer in. Er werd hard getraind om dubbel te gaan promoveren en met succes. In alle voorrondes kwamen zowel Nadine als Quinty goed uit de bus. Quinty behaalde in de voorwedstrijden regelmatig medailles en werd in Amersfoort zelfs 5e. In de halve finale van het NK turnen werd zij kampioene op sprong en eindigde zij als 7e. Nadine behaalde in de eerste voorwedstrijden in oktober 2012 nog geen medailles, maar dankzij haar kracht en doorzettingsvermogen wist zij zich keer op keer te verbeteren en hierdoor bemachtigde zij een plekje op de ½ NK. Tijdens die wedstrijd in Nederweert eindigde zij verrassend goed op een 6e plaats.

Spandoek voor Nadine

Zaterdag 13 april was het dan zo ver. De beste 36 turnsters per categorie van Nederland kwamen in actie. Met auto’s vol clubgenootjes reisden zij af naar Reusel. De opening van het NK was enorm indrukwekkend, de muziek, de ruim 600 toeschouwers en de digitale schermen.

Nadine Vervoorn begon dan ook zenuwachtig op balk en viel hierdoor met haar radslag. De rest van de oefening voerde zij prima uit. Een lage score als gevolg: 10,450. Na dit toestel ging bij Nadine de knop om en knokte ze voor een betere klassering. Haar vloer werd met veel uitstraling geturnd en hier kreeg zij 13,433 punten voor. Op sprong paste Nadine de tip van Jos toe. Het activeren van de spieren werkte erg goed en Nadine sprong naar een 13,333 punten. 12,750 kreeg zij toegekend aan haar brugoefening met hoge opzwaaien en kip. Met een totaalscore van 49,966 moest Nadine genoegen nemen met een 26e plaats. Voor haar een mooie ervaring om deel te nemen aan een Nederlands Kampioenschap turnen dames.

Ook Quinty Vos moest starten op het zenuwonderdeel balk. Zij ging direct na haar opsprong de mist in, maar herpakte zich toch goed. De jury was erg streng en een val op balk kon zij niet permitteren. Score: 10,633. Op vloer lukte vandaag voor het eerst stut-1/2 draai tot doorrollen en turnde vol souplesse haar oefening. Helaas viel zij met de losse radslag, wat haar cijfer liet dalen tot 11,800 punten. De overige twee toestellen gingen Quinty goed af. Bij brug liet ze zien wat ze het afgelopen seizoen geleerd heeft; twee kips en zolendraai met een mooie hoge salto als afsluiting. Bij de handstandoverslag over de pegasus sprong Quinty de frustratie eruit en dit leverde een indrukwekkende score op. Ook haar salto werd perfect uitgevoerd doordat ze hoog roteerde en direct tot stilstand kwam. 12,933 voor haar handstandoverslag en 13,733 voor haar salto.
Quinty eindigde in totaal op een 29e plaats van Nederland in de allround finale met 48,299 punten. Hiernaast werd zij ook nog eens tweede op het onderdeel sprong.

Nadine (links) en Quinty (rechts) op het NK turnen dames!

Quinty is dan ook benoemd als zilveren finalist op het onderdeel sprong op het NK turnen dames 3e divisie.

Nadine en Quinty hebben dit seizoen ontzettend veel geleerd. Het is een geweldige prestatie en mooie ervaring die in het geheugen gegraveerd staat. Op 20 april komen de meiden van divisie 4 in actie op de finale in Amersfoort en op 27 april houdt Hamarithi een turntoernooi in Aalst.

Speciaal voor onze NK toppers Diede, Donna, Quinty en Nadine een mooie Hamarithi-taart!

Als afsluiting was er een NK – feestje speciaal voor Diede en Donna (2e divisie) en Quinty en Nadine (3e divisie) voor alle selectieleden en ouders van Hamarithi.

 

Deel met vrienden: