«

»

apr 06

Nationaal brons voor Donna

Waddinxveen/Aalst: Met hordes fans vertrokken in de vroege morgen Donna van Wijgerden en Diede Everaars om de ½ finale Nk te gaan turnen in Waddinxveen.

Donna komt dit jaar uit in de categorie instap N2 en Diede in de categorie pupil 1 niveau 7. Voor Donna was het een reuze spannende dag, zij had zich namelijk als 2e geplaatst voor deze finale. Zij had grote kans om door te mogen naar het NK 2e divisie in Dordrecht. Voor Diede was het ook spannend, maar haar eigen doelen waren vandaag het allerbelangrijkste. Voor haar was het halen ván de 1/2 finale het Top-punt van dit seizoen.

Beide dames hadden flinke wiebels en een val op balk, iets wat we niet gewend zijn van deze stabiele turnsters. Donna scoorde eerst 9,050 en na een aanpassing van de jury (indienen van een vraag door de trainster) 12,050 en Diede 11,600. Vloer ging bij beide erg goed en er werd geturnd met veel plezier en uitstraling. Donna 13,600 (2e) en Diede 11,667.

Op sprong hebben we de laatste tijd veel getraind en dit was ook zichtbaar. Diede vloog over de pegasus en dit was vele malen beter dan het inturnen, score: 13,100. Ook Donna sprong veel beter dan normaal 13,225. Donna wist inmiddels dat als zij goed zou turnen, ze een plekje kon bemachtigen voor het NK. Donna haar rekstok ging dan ook fantastisch, 12,800.
Diede weet dat ze veel puntjes laat liggen op brug omdat ze de zolendraai maar niet onder de knie krijgt. Haar score was 10,967.
Zij kan dit seizoen heel geslaagd afsluiten. Een mooie plek op het 1/2 NK behaald en dat als eerste 2e divisie turnster van Hamarithi.

Diede Everaars werd uiteindelijk 21e  met een totaalscore van 47,334 en Donna van Wijgerden 3e met 51,675. Donna kreeg het Nationale brons omgehangen en behaalde de hoogste score van de dag op rekstok.
De allroundfinale is op zaterdag 25 mei en de toestelfinales zijn op 26 mei. Donna zal beide dagen in actie komen.

Uitslagen zijn te vinden op: www.kngu.nl/uitslagen

Brabants Dagblad (persbericht)

 

Deel met vrienden: