«

»

mrt 29

Nadine zilver en door naar NK turnen!

Een bijzondere ervaring rijker voor Diede, Nadine, Emma en Tessa.

Duiven/Aalst; Afgelopen zaterdag was de halve finale van het Nederlands kampioenschap turnen dames in Duiven. Voor Hamarithi kwamen er vier turnsters in actie. Emma Groeneveld bij de pupillen 1, Nadine Vervoorn en Diede Everaars bij de pupillen 2 en Tessa van Dalen bij de jeugd. 

De dag begon vroeg. Emma startte met een goede vloeroefening met veel uitstraling en optimale beenspreiding en lenigheid. Hiervoor kreeg ze 12,400 punten. Hierna turnde ze een mooie overslag en arabier streksprong tot stand. Voor dit onderdeel kwam ze zelfs tot een 8e plaats met 13,083 punten. Helaas ging het op rek niet helemaal lekker. De kip kwam er niet goed op en dit resulteerde in een tussenzwaai. Op de balk waren de zenuwen de baas en volgde een val bij radslag. De overige onderdelen werden wel erg netjes uitgevoerd. Emma werd in totaal 21e met een totaalscore van 45,950 punten. Al met al een mooie ervaring rijker.

Voor Nadine Vervoorn en Diede Everaars was dit grote podium al wat meer bekend. Voor deze meiden is dit de tweede of derde keer dat zij de ½ NK finale halen. Een hele prestatie als je je bedenkt dat er uit ruim 3000 meisjes de beste 48 de ½ NK mogen turnen. Beide meiden startten met monsterscores op sprong. 13,417 voor Diede en 13,817 voor Nadine. Hierna volgde de brug. Nadine liet uitstekend haar hoge opzwaaien zien. Dit vond de jury prachtig en ze kreeg het allerhoogste cijfer, 14,200 punten. Diede aarzelde wat met de kip en ook de streksalto ging niet helemaal naar behoren. Op de balk hadden beide meiden wat onnodige wiebels, maar gelukkig konden ze de oefeningen uit turnen zonder daadwerkelijk te vallen.  Het laatste onderdeel vloer ging erg goed. Beide meiden tonen met veel souplesse hun oefening. Diede eindigde hiermee op een 9e plaats en Nadine op een 4e plaats. Allround werd Nadine 2e met 54,967 en Diede 11e met 50,550 punten. Nadine heeft zich hiermee geplaatst voor de allround finale NK turnen dames op 17 mei in Waalwijk. Ook heeft zij zich geplaatst voor drie toestelfinales, namelijk sprong, brug en balk. Op vloer is zij reserve.

Tessa van Dalen sloot de middag af bij de jeugdmeiden. De concurrentie was groot en ook de zenuwen waren aanwezig. Ze begon met een mooie brugoefening, hoge opzwaaien en ruime kips. Hiervoor kreeg ze 11,200 wat goed was voor plaats 6. Op balk moest ze starten en hierdoor werd ze wat onzeker. Een nette oefening, maar helaas een val bij pirouette gooide roet in het eten. Hierdoor zakte ze erg in het klassement. Tessa vocht op de andere toestellen om nog zo hoog mogelijk te eindigen. Bij het onderdeel vloer werd zij zelfs 3e met een super goede oefening. Ze turnde als een van de weinige meiden de salto halve schroef. Hiervoor haalde ze 11,650 punten. Tessa sloot af met het onderdeel sprong met twee keurige overslagen. Haar score hiervoor: 11,350 punten. Hiermee is ze reserve voor het allround NK en is Tessa ook reserve op het onderdeel vloer in de toestelfinale. We wachten met smart af of ook zij in actie mag komen de 17e.

 

 

Deel met vrienden: