«

»

dec 16

Nadine wint zilver in eerste voorwedstrijd

Zilver voor Hamarithi-turnster in eerste kwalificatie derde divisie

Amersfoort/Aalst: Zaterdag 16 december turnden een heel aantal turnsters van Hamarithi hun eerste kwalificatie.

In de vroege morgen, zo tegen 08:00 uur debuteerden Ilse de Leeuw en Irene de Boef bij de instappers in N3. Zij startten bij het onderdeel rekstok. Dit ging nog niet perfect, al werden er wel verbeteringen door de trainsters n gezien. Bij het onderdeel vloer was Ilse succesvol door een hoge score te halen. Irene wist juist met haar sprong een goede score te behalen. Beide turnden een mooie balkoefening, maar vielen nog met de radslag. Hier gaan ze de komende periode goed op oefenen. Ilse werd 5e en Irene 8e in een veld van 20 turnsters.

Ook de junioren moesten vroeg uit de veren. Fleur Danklof turnde een moeilijke vloeroefening en scoorde hiermee 11,200. Nadine Vervoorn turnde een goede brugoefening door. Vera Westervoort en Rosalie ’t Lam turnden al een hele knappe balkoefening, waar zelfs Vera de hoogste score behaalde met 11,600. Ook scoorde Rosalie en Fleur hoge cijfers op sprong. Rosalie had pech door een val op vloer. Fleur ging hier mee helaas de mist in. Na drie toestellen lag een medaille voor het oprapen, helaas gooide de balkoefening roet in het eten. Allround turnde Nadine naar zilver, Vera werd 4e, Fleur 7e en Rosalie 10e van de 20 turnsters.

In de middag traden de pupillen 1 N3, Mille Groenevelt, Stephanie Brandsma en Thirza Vervoorn op. Zij begonnen hun wedstrijd met het onderdeel balk. Dit smalle onderdeel zorgt altijd voor zenuwen. Stephanie begon wat wiebelig haar balkoefening. Voor haar en Thirza werd de oefening vroegtijdig afgebroken vanwege een val. Mille turnde met stalen zenuwen een prima balkoefening. Stephanie turnde al wel een mooie sprong. Mille turnde de sterren van de hemel op de vloer. Met 14,400 was zij overtuigend de beste in haar categorie op dit toestel. Thirza behaalde met haar mooie strakke zwaaien een 5e score met bijna 12 punten. Allround eindigde Mille vlakbij, maar net niet op het podium, op plaats 6. Thirza werd 14e en Stephanie 24e. Er turnden 30 meiden mee.

Bij de pupillen 2 N3 werd er wisselend gescoord. Marjorie excelleerde met haar nieuwe brugoefening ook Jasmine turnde voor het eerst een salto af. Mari-Lynn ging op safe en vooral op balk was dit juist. Ze scoorde 13,00 punten. Helaas was ze slordig op de vloer en sprong en ging hiermee onderuit in het klassement. Jasmine laat veel verbetering zien de komende maanden. Marjorie had een wiebelachtige balkoefening. Vanuit de D2 (een aantal niveaus lager), wist ze toch al netjes mee te komen. Mari-Lynn werd 15e, Marjorie 16e en Jasmine 24e van de 33 turnsters. De volgende keer ligt er vast meer in het verschiet.

Tessa van Dalen sloot de wedstrijddag af. Ze begon sterk met een mooie balkoefening. Ook op sprong turnde ze een van de hogere cijfers met 11,450 voor haar half in, heel uit. Op vloer turnde al wel een mooie choreo (pasjes) maar ze niet alle eisen die ze moet halen en op brug lukte het ook niet zoals ze wilde. Ze eindigde op plaats 18 van de 28.

Janinka kwam in actie in Beekbergen. Ze turnde een leuke wedstrijd, maar er is nog kans op verbetering in de tweede kwalificatie. Ze werd nu 10e.

Deel met vrienden: