«

»

jun 07

Nadine Vervoorn turnt op Nederlands Kampioenschap

Turnster Nadine Vervoorn van S.V. Hamarithi mocht afgelopen weekend uitkomen op het Nederlands Kampioenschap voor de tweede divisie in Hoofddorp. Doormiddel van wedstrijden in het district en landelijke voorwedstrijden heeft zij zich de afgelopen maanden weten te plaatsen voor dit kampioenschap voor turnsters op Jeugd N3. Een knappe prestatie als je bedenkt dat deze turnster vorig jaar nog uitkwam in een divisie lager.

In april al werd beslist dat Nadine mocht deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor de tweede divisie. Ook behaalde zij toen de op één na beste score op brug, waarmee ze zich plaatste voor een toestelfinale van het NK. Een prestatie die trainsters en turnster aan het begin van het wedstrijdseizoen niet zagen aankomen.

Op het Nederlands Kampioenschap turnde Nadine vooral een sterke sprong. Sinds het begin van het jaar zijn er verschillende sprongen de revue gepasseerd, maar half in half uit blijkt de beste sprong voor Nadine te zijn. Zij liet deze dan ook met heel veel vertrouwen zien. Van alle meisjes die deze sprong uitvoerde, was zij één van de turnsters met de hoogste score.

Op brug sloop er een klein foutje in haar oefening, wat een tegenvaller was. Toch werd de oefening nog beoordeeld met een 13.200, wat zeker niet slecht is. Op balk wist Nadine zich staande te houden. Boogje, tiktak en flikflak zijn drie onderdelen die de turnster moet uitvoeren op de smalle balk en dat zorgde voor een aantal wiebels. Toch wist Nadine zich met flair door de oefening te werken en kreeg zij een 12.500, wat zeer netjes is voor de moeilijke oefening.

Nadine werd 29ste van Nederland en kan terugkijken op een geslaagd seizoen. De toestelfinale brug die volgde op de finale van het Nederlands Kampioenschap, viel niet mee. De turnster had last van zenuwen en kon niet laten zien wat zij thuis altijd turnt. Toch mag Nadine zich knap 8e van Nederland noemen op het toestel brug in de Jeugd N3.

Deel met vrienden: