«

»

mrt 07

Nadine en Mike turnen op 1/4 finale NK turnen!

Nadine 6e op ¼ finale NK turnen!

Turnster Hamarithi plaatst zich voor
½ finale NK turnen 2e divisie.

 Aalst/Hengelo: Zaterdag 7 maart turnde Nadine Vervoorn haar ¼ finale NK turnen in de 2e divisie. Nadine kwalificeerde zich voor de ½ finale van het Nederlands Kampioenschap door bij de top te turnen. Dit was een spannende opgave.

Nadine Vervoorn begon op het toestel vloer. Met mooie series zoals de streksalto, losse radslag en overslag salto liet zij zien het niveau goed aan te kunnen. Her en der liggen nog verbeterpunten. Vooral op het gebied van netheid. Ze behaalde 13,450 punten. Hierna volgde de sprong. Met twee maal een mooie half in, half uit turnde ze naar plaats 8 met 11,550 punten. Er werden mooie reusjes geturnd aan de rekstok. De jury wist deze te belonen met de hoogste score van de dag. 14,600 punten. Balk is altijd een lastig en zenuw toestel. Ook Nadine had hier toch wel de zenuwen voor. De moeilijke elementen flickflack, tiktak en boogje moesten goed uitgevoerd worden. Helaas raakte ze uit balans bij de tiktak en moest eenmaal het toestel verlaten. Voor haar balkoefening kreeg ze 11,500 punten. Allround werd zij 6e. 25 april mag ze haar kunsten gaan vertonen op de ½ finale van het Nederlands Kampioenschap turnen dames in Nederweert.

Komend: Zaterdag 21 maart komt Hannah van Boggelen in actie op de ¼ finale NK 1e divisie en topsport in Tilburg. Zaterdag 11 april komen Emma Burghout, Iris van de Werken en Valérie Brandsma in actie op de ½ finale NK 3e divisie in Duiven.

Nadine met haar idool Lisa Top

Mike turnt op ¼ finale NK turnen

Turner Hamarithi doet ervaring op bij landelijke wedstrijden.

Aalst/Volendam: Ook Mike van den Broek turnde zaterdag 7 maart zijn ¼ finale turnen. Dit kampioenschap werd gehouden in Volendam en was voor de jongens 3e divisie. Mike turnt bij Hamarithi maar turnt vanwege zijn talent extra uren bij SportBalans in Culemborg. Mike deed vooral ervaring op tijdens zijn eerste jaar turnwedstrijden.

Mike van den Broek startte op de ringen. Hier moet hij nog veel aan zijn handenplaatsing werken. Helaas kreeg hij hier veel aftrek op. Hij scoorde 13,45 punten. Hierna volgde de sprong. Met een super mooie salto en handstandplatval kreeg hij de volle punten, 18,70. Ook de brug gelijk ging erg prima. Voor het eerst turnde hij een volledige oefening die boven verwachting ging. 16,25 scoorde hij op dit onderdeel. Op rekstok liet hij een fraaie oefening zien, maar helaas beloonde de jury deze oefening niet. 15,90  punten leverde dit op. Voltige traint Mike pas sinds hij bij SportBalans turnt. Hierdoor draait hij nog veel min onderdelen. Hij voerde deze wel netjes uit en haalde 13,70 punten. Op vloer kan Mike al heel veel o.a. een snelle radslag zweefrol in combinatie. Op de vloer behaalde hij 14,45 punten. In totaal werd Mike 35e. Mike kan terug kijken op een geslaagd eerste officiële wedstrijdseizoen. Hij kan nu zijn zinnen gaan zetten op nieuwe en moeilijkere onderdelen.

Volgende week komen Abel Jooren en Koen Hermes in actie bij de eerste voorwedstrijd van turnen heren in Wijk bij Duurstede. 

Deel met vrienden: