«

»

mei 28

Mini-Eva turnt naar goud in jong talent finale Barendrecht

Hamarithi turnster Eva wint goud in jong talent finale

Barendrecht/Aalst: Hamarithi turnde met haar jonge talenten dit seizoen twee voorwedstrijden in de jong talenten competitie van Zuid Holland. Zaterdag 27 mei was de finale. Namens Hamarithi namen vier jonge meiden deel.

In de vroege ochtend turnde Marit van Herp bij de pre instap Nationaal mee bij de 8 en 9-jarigen. Dit is het hoogste niveau voor de jonge talenten. Marit startte met een keurige balkoefening. Ook op vloer ging het erg goed. Zij turnde al boogjes, flikflak en overslag met kaats. Bij het onderdeel sprong werd er gekozen voor een streksalto tot ruglig en de handstandoverslag over de pegasus. Ze sloot af met een krachtige rekoefening. Marit eindigde op plaats 15. In deze categorie turnden 31 meisjes mee. Helaas kon turnster Ilse de Leeuw niet deelnemen in verband met ziekte.

In de tweede ronde was het de beurt aan onze mini’s. Dit zijn de 7- en 8-jarigen. Isabel Spiering, Eva van de Werken en Mirre van der Nat plaatsen zich hiervoor. Isabel turnde een hele mooie brugoefening met borstwaartsom en buikdraai. Dit leverde voor haar de 10e plaats op. Allround kwam zij tot plaats 23. Mirre was vooral sterk op sprong met de handstandplatval tot op verhoging, wat haar de 3e score opleverde. Omdat in de finale de beste drie allround, maar ook per toestel een medaille konden verdienen, mocht Mirre verdiend het brons in ontvangst nemen. De altijd sterke Mirre had dit keer op brug wat tussenzwaaitjes waardoor het podium buiten bereik leek. Allround kwam zij tot plaats 17. Eva turnde de sterren van de hemel. Allround turnde zij naar het goud. Ook op sprong turnde ze een mooie handstandplatval op de hoogste mattenstapel. Ze kreeg hier verdiend het zilver omgehangen. Op balk werd zij ook 1e en op vloer 3e.

 

 

Deel met vrienden: