«

»

jan 27

Medailles voor turnsters Donna en Nadine

Diede plaatst zich voor 1/4 finale NK, terwijl Donna zich plaatst voor 1/2 finale NK turnen.
Amersfoort: In de eerste wedstrijd turnden Quinty Vos en Donna van Wijgerden.
De vloermuziek deed het niet … maar ondanks dat turnde Donna goede oefeningen. Alleen op balk moest zij het toestel één keer verlaten. Haar rekstokoefening kan ook nog verbeterd worden, maar we hebben dan ook geen rekstok in onze turnhal. Ze is een STER in sprong en behaalde hele mooie punten. Donna werd 4e en kreeg een medaille. Omdat zij de volgende keer 1e werd is zij verzekerd van een startbewijs voor het Districtskampioenschap in Amsterdam op 9 of 10 februari, en voor de 1/4 of 1/2 NK.
Quinty turnde erg goed en netjes, een mooie balkoefening en sprong. Op brug kan ze nog wat oefenen op de salto. Zij werd 7e, dankzij een rectificatie op vloer.  Zij grijpt hoogstwaarschijnlijk net naast een startbewijs voor de 1/2 finale NK, wat natuurlijk erg jammer is. We moeten alleen niet vergeten hoe goed Quinty dit eerste jaar in divisie 3 presteert. Ongelooflijk knap! We duimen nog even en hopen op nog een wedstrijd voor haar in Amsterdam.
In wedstrijd 2 turnden Inez en Nadine een goede wedstrijd. Inez miste een klein beetje pit op sommige toestellen, maar turnde desondanks een redelijke wedstrijd. Ze werd 13e. Het is even spannend of zij geplaatst is voor Amsterdam. Nadine turnde de sterren van de hemel, en dat terwijl ze van divisie 5 naar divisie 3 is gegaan. Ze bleef er opstaan met de radslag en ook de sprong en brug (waar ze zo zenuwachtig voor was) gingen perfect. Zij mocht de 4e plaats medaille in ontvangst nemen. Heel terecht.
Diede turnde in divisie 2, pupil 1, 7 vandaag. Ze was niet helemaal fit maar turnde toch een mooie wedstrijd. Haar vloeroefening was duidelijk weer verbeterd en ook sprong was goed. Op brug en balk liggen nog verbeterpuntjes. Diede plaatst zich voor 1/4 Finale NK turnen 2e divisie. Super knap is dit als eerste jaars turnster (en de enige turnster in die divisie van hamarithi) van divisie 2.In de derde wedstrijd zaten de jeugdmeiden. Kim sprong duidelijk beter, en Hai Xi liet zich over de hele linie goed zien. Hai Xi scoorde lekker hoog en maakte geen foutjes zij nipte net naast een medaille en werd 6e. Tessa turnde ook een goede wedstrijd maar had een val op brug. Dit resulteerde in een 20e plaats. Kim turnde ook een beduidend betere vloeroefening maar viel van balk. 23e plaats. Mariella had veel pech, zij werd 30e.
[warning]Wie er verder doorstroomt naar de landelijke wedstrijden wordt a.s. dinsdag of woensdag bekend gemaakt. Even duimen dus voor Hamarithi![/warning]
Deel met vrienden: