«

»

dec 14

Medailleregen voor Hamarithi tijdens Open Turntoernooi Rotterdam

Rotterdam – Afgelopen zaterdag werd door gymnastiekvereniging Barendrecht een open turntoernooi gehouden ten name van hun 60-jarige jubileum. S.V. Hamarithi deed met een tiental meiden mee en dat leverde grote resultaten op. De turnsters konden maarliefst 6 keer een gouden medaille, twee keer een zilveren medaille en één keer een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Al om half acht in de ochtend mochten Emma van de Werken en Angelica Westerlaken zich gereed maken. Zij deden mee in de categorie instap D1. Emma startte goed op brug met een 13,850 wat de hoogste score was. Angelica had wat meer moeite met haar brugoefening, maar maakte het prima goed met een hoogste score op vloer en sprong, van 12,350 en 13,500. Emma wist op balk weer het hoogste puntenaantal te behalen met een 13,100. Deze prima resultaten zorgden voor een gouden plak voor Emma en een bronzen medaille voor Angelica.

In de tweede wedstrijd turnden Aukje de Haan in Jeugd D1 en Valérie Brandsma en Iris van de Werken in Pupil 1 N3. Alle drie de turnsters turnden een voortreffelijke wedstrijd. Iris wist te verbazen met een hoogste score op rekstok. Zij turnde een vloeiende kip met buikdraai. Valérie gooide hoge ogen op sprong met een 13,200. Op de andere baan turnde Aukje naar een tweede plaats op balk. Al deze punten bij elkaar zorgden voor een eerste plaats voor Iris. Zij mocht net als haar zusje Emma de gouden medaille in ontvangst nemen. Aukje werd 6e en Valérie behaalde een 7e plaats.

In wedstrijd drie was het de beurt aan 4e divisie junior turnsters Laura Koolhaas, Juliëtte van der Zalm en Maudy Spitshuis. In de andere baan mocht Nadine Vervoorn die in de tweede divisie turnt, op jeugd N3 zich bewijzen. Nadine startte goed met een strakke balkoefening met flikflak en auerbach. Voor dat laatste onderdeel liepen de zenuwen hoog op, maar dit bleek uiteindelijk helemaal niet nodig te zijn. Op brug werd Nadine met een monsterscore van 15,000 ruim eerste. Zij turnde haar reuzen en streksalto vloeiend door. Juliëtte turnde een goede oefening op brug, wat haar de op één na hoogste score opleverde. Waar Maudy sterk was op balk met een 11,150 liet Laura een prachtige half in half uit op sprong zien. Juliëtte mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen. Maudy en Nadine behaalden beide goud. Laura behaalde een prima 7e plaats in het grote deelnemersveld.

Wedstrijd vier was een ronde met pupil 2 N3 turnsters. Emma Burghout en de tweeling Emma Groeneveld en Amber Groeneveld deden hun uiterste best. Helaas moesten de turnsters een aantal teleurstellingen verwerken. Zo ging er een streksalto van brug mis en moesten zij menig keer de balk verlaten. Na dit toestel ging dan ook de knop om. Op sprong en vloer turnden Emma, Emma en Amber verdienstelijk. Emma Burghout wist met 13,000 de hoogste plaats te behalen op vloer. Uiteindelijk werd Emma Groeneveld 7e, Emma Burghout 14e en Amber 18e.

In de vijfde wedstrijd was het de beurt aan jeugd N4 turnsters Diede Everaars, Fleur Danklof en Vera Westervoort. Ook Pupil 1 D1 turnster Rosalie ’t Lam zette haar beste beentje voor. Zij turnde op drie toestellen naar een eerste plaats. Een mooie streksalto op sprong en een dubbel flikflak op vloer hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat Rosalie de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Diede, Fleur en Vera waren sterk op vloer. Diede en Vera behaalden hier met 14,000 punten een eerste plaats. Fleur behaalde met een prachtige overslag een eerste plaats op sprong en met een strakke brugoefening ook een eerste plaats op brug. Helaas zorgde een val van balk ervoor dat Vera en Fleur het podium net niet mochten betreden. Vera behaalde met 0,025 verschil op de nummer drie een 4e plaats. Fleur volgde op de voet met een 5e plaats. Diede was erg stabiel en turnde ook op balk de hoogste score. Zij werd ruim eerste en kreeg de gouden medaille.

In de late avond waren Tessa van Dalen en Kim van Wijk klaar om te turnen. Zij turnen allebei in de derde divisie op junior D. Met een mooie vloeroefening met allebei een halve schroef behaalden de turnsters mooie scores. Tessa wist op balk een 11,350 te halen wat het hoogste cijfer was in de categorie. Kim behaalde met mooi doorturnen op brug een derde plaats. Kim werd uiteindelijk nipt 4e en Tessa mocht een gouden medaille in ontvangst nemen met bijna 2,5 punt boven de nummer 2.

Aan het einde van de dag was er ook nog een beeldje voor de hoogste dagscore in de categorie voorgeschreven en keuze. In de voorgeschreven oefenstof mocht Nadine Vervoorn het beeldje in ontvangst nemen. Met een puntentotaal van 53,800 behaalde zij de hoogste dagscore.

Meer foto’s zijn hier te zien op het facebook account van Hamarithi.

Deel met vrienden: