«

»

apr 07

Medailleregen voor Hamarithi bij toestelfinales!

Vele medailles voor onze meiden!

Aalst/Culemborg: Bijna alle selectieleden van Hamarithi hadden zich geplaatst voor een of meerdere toestellen. Zaterdag 6 april mochten de meiden laten zien wat ze kunnen.

Wedstrijd 1 had Naomi bij de categorie pupil 2 N3 zich geplaatst op sprong. Haar overslag ging goed en haar streksalto was op een stapje na zo goed als perfect. Helaas waren haar concurrenten net iets sterker met minimaal verschil eindigde zij als 6e . In niveau jeugd N4 wist Marjorie het brons te veroveren op sprong en bij de jeugd 6e divisie was het zilver voor Roosmarijn en het brons voor Eline. Bij het toestel brug turnde Josefine pupil 2 N3 een oefening zonder stopjes en een mooie streksalto als afsprong zij eindigde op de 5e plaats. Ook Roosmarijn pakte op dit toestel weer een medaille. Op het rek had Emma bij de jeugd 1 N4 in de trainingen veel vooruitgang laten zien, vandaag turnde zij een mooie oefening met hoge opzwaaien werd beloond met de 1ste plaats. Op het altijd spannende toestel balk werd Marjorie knap 3e  en Eline 2e.

Op het toestel vloer was Marjorie overduidelijk het sterkste van haar groepje en mocht de verzameling van vandaag aanvullen met de gouden medaille. Ook hier kregen Eline goud en Roosmarijn zilver voor hun prestatie. Eline die alle voorgaande wedstrijden steeds net naast het podium greep heeft laten zien in de top van haar niveau mee te draaien en gaat naar huis met 3 medailles.

Wedstrijd 2 hadden Didi instap D3 en Aukje senior E zich geplaatst voor alle toestellen. Didi bleef netjes op de balk staan en won op dit toestel brons. Aukje liet een prachtig vloeroefening zien en turnde haar brug oefening netjes door. Amber junior H die in de voorwedstrijd verre weg de hoogste score haalde op vloer kon helaas door blessure haar oefening niet afmaken.

In de laatste wedstrijd turnde Nayinthe een mooie wedstrijd. Ze ging voor twee moeilijke sprongen en behaalde brons. Vera senior C werd hier 4e. Esmeralda pupil 2 D1 sprong zichzelf op dit toestel naar de  2e plaats met een mooie overslag en streksalto. 

Op het toestel brug wonnen Nayinthe en Fleur zilver. Nienke ook senior C turnde haar oefening op brug achter elkaar door met een perfect uitgevoerde wipper eindigde zij op de 6de plaats. 

Eva turnt mee in de instap D1. Ze heeft een top seizoen gedraaid ook nu op balk hield ze haar zenuwen onder controle wat werd beloond met de 1e plaats en ook Emma ging er met goud van door. Vera en Fleur volgde op de voet met zilver en brons.

 

De vloerfinale waar deze wedstrijd ronde maar liefst negen Hamarithi-meisjes voor waren geplaatst werden dan ook prachtige oefeningen geturnd. Eva scoorde ruim het goud, maar clubgenootje Isabel won zilver.

Daniëlle turnt in de pupil 1 D1. Ze greep net naast de gouden medaille, maar was met zilver zo blij dat ze met een grote lach op haar gezicht naar huis ging. Bij de jeugd 1 D1 turnde Lieke mee. Ze is dit seizoen gegroeid in haar kunnen, zo trots als een pauw liet zij dit zien aan de jury en wat waren de trainsters dan ook blij dat zij op de 2e plaats mocht gaan staan. Nayinthe won ook op de toestel zilver en gaat naar huis met 3 medailles. Valerie turnt als junior D en straalde helemaal en turnde haar vloeroefening vol plezier zij werd door de jury beloond met brons.

Een lange dag met veel Hamarithi-turnsters die zich voor deze dag wisten te plaatsen. Zij hebben er hard voor getraind en dik verdiend met hun prijzen deze dag afsloten. 

 

 

 

Een heel aantal meiden van Hamarithi met hun medailles.
Deel met vrienden: