«

»

nov 13

Medailleregen voor Hamarithi!

20 medailles voor Hamarithi in Breda

Breda/Aalst: Zaterdag 12 november turnde de damesselectie van Hamarithi mee met de Turn Totaal Breda Cup in Breda. Dit is een toestelkampioenschap waar per toestel de beste drie op het podia mochten. Al vroeg in het seizoen werd er succesvol gepresteerd en namen de meiden 20 medailles mee naar huis.

In de ochtend turnden de instappers N2. Op rek lieten zij al zeer nette oefeningen zien, waaronder Naomi de Keizer die de hoogste netheid score behaalde. Ook op balk werd naar tevredenheid gepresteerd, met als uitschieter Mille Groenevelt die een fantastische balkoefening neer zette. Op vloer turnden Stephanie Brandsma en Josefine ’t Lam al vele plusjes. Naomi en Mille trainen hier nog erg hard op. De bonussen werden echter zwaar afgestraft. Hier zullen we dan ook op gaan trainen of in de kwalificatie minnetjes turnen om hiermee hoger te scoren. Naomi had door een val van balk een zere voet maar perste er nog een prima overslag uit. Josefine sprong een mooie arabier kaats.

Marjorie Brandsma (pupil 1 N3) bleek teleurstellend op balk, maar maakte dit ruimschoots goed op de andere toestellen. Haar rekoefening heeft ze duidelijk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Ook sprong gaat haar zeer goed af. Ze mag tevreden zijn met haar eerste wedstrijd.

Marjorie won het goud op rekstok.

Marjorie won het goud op rekstok.

In de tweede ronde turnden Danielle de Keizer en Marit van Herp mee voor de pre instap N2. Voor Danielle was het niveau nog duidelijk te hoog, maar wedstrijdervaring is ook heel belangrijk. Ze turnde al wel een mooie salto. Met de leerpunten kunnen we weer hard gaan trainen. Marit zag een medaille aan haar neus voorbij gaan op balk door een val met radslag, maar turnde een sublieme vloeroefening met monsterscore 14,500.

 

Bij de junioren werden er erg mooie vloeroefeningen getoond. Zo turnde Fleur  Danklof voor het eerst een nieuwe serie op vloer, wat haar veel punten op leverde. Zij liet zien over de hele linie gymnastisch sterker te zijn geworden. Marieke van den Broek was een verrassing van de dag, die normaal 5e divisie turnt, maar nu voor de 3e divisie in actie kwam op vloer. Ze zette een nette score neer. Vera Westervoort was de netste op vloer en liet een hele nette oefening zien wat goed was voor 12 punten. Esra Kostense en Aukje de Haan hadden te maken met teleurstellingen, maar mogen tevreden zijn met de vooruitgang in de brugoefeningen. Nadine Vervoorn kampte met een zere pols, maar wist een goede indruk achter te laten op het onderdeel brug. 

Ook in de derde ronde werd er knap gepresteerd. Janinka Egas (pupil 2 N3) baalde dat ze niet in actie kon komen op de balk. Angelica Westerlaken liet zien nu de baas te zijn over de balk en turnde een mooie oefening. Op sprong turnden zowel Janinka, Angelica als Fern Kant nette oefeningen. Ook op vloer lieten alle dames een goede indruk achter. Fern behaalde zelfs de 5e plaats op vloer.

Bij de jeugd 3e divisie mochten de turnsters eindelijk hun eigengemaakte oefeningen tonen. Op vloer werd dit zeer gewaardeerd. Rosalie ’t Lam, Amber Groeneveld en Emma Burghout lieten allen zeer nette oefeningen zien. Door de hoeveelheid combinaties behaalde Amber de hoogste moeilijkheidswaarde. Ook Emma Groeneveld liet een mooie oefening zien, maar nog wel met veel pasjes en huppen door een zere knie. Op balk was zij de zenuwen de baas en bleef keurig staan. De anderen moesten nog even in het wedstrijdseizoen komen en waren zenuwachtig, wat leidde tot een val. Op sprong werd er netjes gepresteerd. Emma Burghout vloog over de pegasus en dit zorgde voor goud voor haar. Rosalie was nog onzeker over haar brugoefening, maar turnde deze vol snelheid uit.

In de avond kwam Valérie Brandsma bij de jeugd N4 in actie. Zij turnde een redelijke balkoefening. Op vloer en sprong turnden zij nog beter. Met haar nieuwe sprong, half in, half uit, wist ze de jury te verbazen en greep naar goud. Maudy Spitshuis, Sam Glaubitz, Nienke Veninga en Juliette van der Zalm kwamen in actie bij de senioren. Maudy liet zien een mooie sprong en vloer te hebben. Nienke turnde een stabiele en nette balkoefening en kwam hierdoor in aanmerking voor het goud. Op vloer werd zij nipt 4e.

Er werd maarliefst negen keer goud gewonnen. Goud op sprong was er voor Valérie Brandsma, Angelica Westerlaken en Emma Burghout. Goud op brug was er voor Marjorie Brandsma. Op balk waren dit Amber Groeneveld, Mille Groenevelt en Nienke Veninga. Op vloer werd naar goud geturnd door Rosalie ’t Lam, Marit van Herp.

De zilveren medailles waren voor zusjes Rosalie en Josefine ’t Lam (sprong), Marjorie Brandsma (sprong), Emma Groeneveld (balk) en Amber Groeneveld en Josefine ’t Lam (vloer).

Het brons ging naar Emma Burghout en Vera Westervoort (vloer), Rosalie ’t Lam (brug), Angelica Westerlaken en Josefine ’t Lam (balk).

 

 

 

Deel met vrienden: