«

»

jun 10

Marit van Herp wint ZILVER op NK!

Marit van Herp is blij na haar vloeroefening. Mooie score!

Marit (instap N1) wint zilver op NK Vloerfinale

Almelo/Aalst: De Zuilichemse Marit van Herp (8 jaar) heeft in het weekend van 9 juni zilver bemachtigd op het onderdeel vloer. De turnster die uitkomt voor Hamarithi, maar ook al traint bij Top Turnen Zuid zette een dijk van een oefening neer bij de allerhoogste categorie voor deze leeftijd, de Nationaal 1.

Allround mocht zij al eerder aantreden op het Nederlands Kampioenschap bij de instappers. Ze startte met een ietwat zenuwachtige, maar nette oefening op vloer. Daarna vervolgde ze sprong. Na het onderdeel sprong turnde ze een krachtige rekoefening, met voor het eerst de lastige elementen kip, losom en reuzendraaien achterelkaar door. Dit leverde haar een nieuw puntenrecord op voor dit toestel (13,833). Ze sloot af met een nette balkoefening. In de meerkampfinale mochten de beste 24 van Nederland aantreden, waar Marit verdienstelijk turnde naar plaats 14.

In de toestelfinales, waar ze zich in de halve finale in Alkmaar eerder voor had geplaatst, mocht ze aantreden bij sprong en vloer. Slechts de beste 8 tot 10 turnsters van Nederland komen hierbij in actie, dus al een prestatie op zich. Sprong turnde ze goed en netjes, met een handstandoverslag over de pegasus en een yourchenko over een verhoogd vlak (arabier flikflak). Slechts op tienden en honderdsten werd er verschil gemaakt. Marit eindigde als zevende.

Bij de vloerfinale moest Marit eerst al haar tegenstanders zien turnen, want zij mocht haar oefening pas als allerlaatste laten zien. Een keurig, strakke oefening vol flair en plezier. Mooie wijde spagaatsprongen en hoge salto’s zorgde voor 12,967 punten, goed voor zilver.
Marit mag zich een jaar lang 2e van Nederland noemen op sprong bij de instappers.

 

Allround kwam ze tot plaats 14.

Deel met vrienden: