«

»

apr 22

Marit (instap N1) pakt drie tickets voor NK turnen!

Marit van Herp naar NK turnen

Alkmaar/Aalst: Marit van Herp, lid van S.v. Hamarithi, heeft zich op 21 april in Alkmaar weten te plaatsen voor het NK. Slechts de beste twaalf turnsters konden voor de meerkamp doorstromen en de beste vier per toestel.

Marit komt uit op het hoogste niveau wat Nederland aanbiedt bij de jongste turnsters, namelijk instap N1. Hiervoor traint ze ook bij Topturnen Zuid in Den Bosch. Haar eerste toestel sprong ging erg goed. Ze turnde ze vol power twee sprongen. Dit resulteerde in een prachtig cijfer (13,516). Dit was een van de beste scores en dus kwalificeerde ze zich voor de toestelfinale sprong.
Het inturnen op rek ging dramatisch en dus was het extra spannend hoe het met de wedstrijd zou gaan. Helaas kwam ze niet tot reuzenzwaaien, maar ze liet wel een goede basisoefening met losom zien. Op balk turnde ze een mooie en nette oefening (12.200). Na drie toestellen stond ze op een 15e plaats, waar er slechts 12 tickets (voor 2x 28 deelnemers) te vergeven waren. Hoge punten waren er nodig om nog door te kunnen stromen. Op vloer steeg ze boven zichzelf uit door een bijna perfecte, zeer strakke en elegante oefening te tonen. De jury beloonde dit met 13.400 punten. Ook deze oefening hoorde bij de beste van Nederland en dus mag ze ook toestelfinale vloer gaan turnen.

 

 

Marit eindigde allround op plaats tien. Hiermee plaatst ze zich voor de meerkampfinale en toestelfinales sprong en vloer. In de meerkampfinale komen de beste 24 turnsters van Nederland bij elkaar en de beste 8 per toestel. Het NK zal plaatsvinden in het weekend van 9 juni in Almelo.

Toestelfinale Sprong!

 

Deel met vrienden: