«

»

mei 30

Laura en Sam turnen op Districtskampioenschap Amsterdam!

Amsterdam/Aalst: Laura Koolhaas en Sam Glaubitz wisten zich, na een goede plaatsing bij het regiokampioenschap, te plaatsen voor het districtskampioenschap divisie 4 en 5. Laura turnt in divisie 4 bij de junioren en Sam bij de junioren in divisie 5. Dit is een zeer knappe prestatie omdat maar een gering aantal turnsters hier aan mag deelnemen.

Laura startte op balk. Na een goede, maar iets wiebelige oefening turnde zij toch knap de combinatie arabier salto van de balk. Ze behaalde 10,900 punten. Sam begon op het onderdeel sprong. Ze maakte de overslag met plank en haalde 10,025 punten.

Sam mocht haar wedstrijd vervolgen op brug. Het moeilijke onderdeel kip beheerst zij nu helemaal. Een 10,900 was het gevolg, wat een prima score is op dit toestel. Laura ging naar vloer, waar zij meestal op uitblinkt. Hier behaalde ze 11,200 punten met een artistieke oefening.

De sprong van Laura ging niet helemaal zoals ze verwacht had. Toch turnt ze een moeilijkere sprong dan de meeste turnsters. Ze behaalde een gemiddelde van 10,025 punten.

Op balk liet Sam een stabiele oefening met radslag zien. Dit leverde haar 11,150 op. Laura turnde naar wat ze kon op brug, dit onderdeel blijft het struikelblok. Deze keer kreeg ze hiervoor een 9,650. Dit was voor haar een prima score. Sam eindigde met een prachtige vloeroefening, 11,550.

De meiden hebben het afgelopen jaar weer veel geleerd en hard getraind om deze wedstrijd te behalen. Voor Laura was dit een topjaar, na vele jaren net buiten de doorstroming te vallen, mocht zij nu in actie komen op dit kampioenschap. Sam behaalde vorig jaar de eerste plaats op dit kampioenschap in divisie 6 waardoor zij moest promoveren. Momenteel denken trainsters er over haar weer te laten promoveren, door haar groei en goede ontwikkeling tijdens de trainingen en wedstrijden.

Volgende week is het districtskampioenschap D1 en D2 in Amsterdam. Ook dan zijn weer vele turnsters van Hamarithi van de partij.

Deel met vrienden: