«

»

jun 25

Kleuters Hamarithi halen Nijntje Beweegdiploma

Op vrijdag 19 juni 2015 was het een spannende dag voor zestien kleuters van de kleutergym in Aalst. Zij mochten hun eerste Nijntje Beweegdiploma halen. Sinds februari heeft S.V. Hamarithi het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU en na ruim 20 uur lessen in bewegen hebben de kinderen genoeg geleerd om hun diploma te behalen.

Een zwemdiploma is in de kleuterjaren de normaalste zaak van de wereld, maar een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. De KNGU wil bereiken dat het beweegdiploma over een aantal jaar net zo belangrijk is als het zwemdiploma, want een kind heeft heel zijn leven iets aan een goede motorische en sociale ontwikkeling.

Ruim zestien kleuters hebben de afgelopen maanden met plezier beweeglessen gevolgd bij leidsters Femke Rooijens en Nadine Noorloos. Tijdens de lessen wordt er gerend, gesprongen, geklommen en gedanst. Ook wordt er veel tijd besteedt aan het spelenderwijs ontdekken van kleuren en vormen. Naast dat is er tijd voor spelletjes waarin samenwerking centraal staat.

Na 20 uur lessen volgen waren de kleuters klaar om hun Beweegdiploma te halen. Papa, mama, opa en oma waren allemaal uitgenodigd om te komen kijken wat hun kleuter allemaal heeft geleerd. De kinderen lieten zien hoe goed zij kunnen balanceren over een bank, dat ze de pannenkoekenrol kunnen maken van een schuin vlak en dat slingeren in de touwen ook geen probleem is.

Na afloop van het bewegen kregen de kleuters allemaal het Beweegdiploma uitgereikt. Eén voor één mochten ze op het blok gaan staan en hun diploma hoog in de lucht houden. De kleuters genoten van het applaus dat zij kregen van de aanwezige ouders en grootouders. Daarna was het tijd voor een groepsfoto en kregen de kinderen iets te drinken en een knijpfruit.

Heeft u ook een zoon of dochter in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar? Komend seizoen gaat Hamarithi weer verder met beweeglessen om uiteindelijk het Nijntje Beweegdiploma te halen. De lessen worden gegeven op woensdagmiddag van 14:15 uur tot 15:15 uur. Iedereen is welkom om 2 proeflessen te volgen. Dit kan door gewoon eens binnen te lopen in De Maayenbogerd in Aalst of een e-mail te sturen naar info@hamarithi.nl.

Deel met vrienden: