«

»

feb 04

Kim laat het zilver omhangen tijdens de tweede voorwedstrijd!

Hamarithi turnster Kim laat het zilver omhangen

Culemborg/Aalst: Hamarithi turnde afgelopen weekend met haar leden de tweede voorwedstrijd voor divisie 3,4 en D1. Er waren spannende momenten, maar Kim van Wijk, senior, turnde naar zilver en plaatst zich voor de regiofinale.

In de eerste wedstrijd startte Lieke Hermes (pupil 2 D1) met haar wedstrijd. Op sprong liet zij een mooie overslag en streksalto zien. Op brug ging het even in de mist, door te vallen met een buikdraai. Op balk herpakte ze zich goed. Ze eindigde als 18e.

Ook de junioren 3e divisie mochten vroeg aan de start verschijnen. Nadine Vervoorn scoorde het beste op balk met 10,850 punten. Op vloer behaalde ze wel een hoge moeilijkheid maar de netheid was onvoldoende. Ze eindigde als 5e. Vera Westervoort volgde op de voet met plaats 7 en scoorde op alle toestellen prima. Rosalie ’t Lam turnde een stabiele en goede wedstrijd en eindigde als 10e. Fleur Danklof ging de mist in op balk, maar werd tweede op vloer met 11,250 punten. Zij werd 11e. Senioren Tessa van Dalen en Nienke Veninga hadden te kampen met veel fouten waardoor podium buiten bereik was. Tessa behaalde de tweede score op sprong. Ze werden resp. 5e en 6e.

Bij de senioren divisie 4 turnde Kim van Wijk met vleugels. 2e op brug en 3e op balk zorgde er voor dat ze in het grote deelnemersveld flink in het klassement omhoog steeg. Clubgenoten Esra Kostense en Sam Glaubitz turnden naar kunnen. Esra turnde mooi in de middenmoot mee en werd 13e. Sam had wat moeite met brug en balk, maar turnde op vooral op vloer erg stijlvol. Ze eindigde als 19e. Er namen in deze categorie 31 turnsters deel.

Instapper in de D1, Danielle de Keizer, behaalde vorige keer succes, maar wist in de training weinig vooruitgang te boeken op netheid. Dit was vandaag zichtbaar. Ze behaalde hoge cijfers, maar helaas niet voldoende voor een ereplek. Door haar mooie handstand platval wel het 3e cijfer op sprong. Ze werd 9e. Valerie Brandsma turnde bij de jeugd 3e divisie een hele nette wedstrijd. Met een tweede plaats op sprong en derde op balk kan zij tevreden terug kijken en gaan focussen op een hogere moeilijkheid. Allround werd ze 6e. Iris van de Werken kwam uit bij de jeugd in de 4e divisie.  Ze werd 2e op de brug. Op balk ging zij de mist in. Ze werd 9e.

Pupillen 1 D1 Esmee Kant en Esmeralda van Lopik turnden dit jaar voor het eerst in deze divisie. Ze werd 4e op sprong met haar mooie hoge salto. Op balk en brug kan ze nog oefenen. Ze werd 18e. Esmee turnde haar debuut voor de selectie vandaag en deed dit voortreffelijk. Met weinig ervaring wist zij haar oefeningen goed uit te turnen. Met haar 13,100 liet zij een mooie vloeroefening zien. Esmeralda werd 18e en Esmee 23e. Het deelnemersveld was groot en sterk. Wie er doorstromen naar finales wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Deel met vrienden: