«

»

mrt 19

Jong talent Stephanie Brandsma wint brons bij kabouter turnwedstrijd

Tiel/Aalst: De zevenjarige Stephanie Brandsma turnde zaterdag 19 maart naar brons bij de pré instap D1 (4e divisie). De kabouter turnwedstrijd is gericht op de jonge kinderen van zeven en acht jaar die volgend seizoen KNGU wedstrijd gaan doen. Zij mogen proeven aan wedstrijden en ervaren waar hun leerpunten liggen.

Namens Hamarithi kwamen nog twee turnsters in actie in deze categorie namelijk Mirthe van der Schans en Naomi de Keizer. Alle drie de dames wisten mooie brugoefeningen te turnen met lange, bolle zwaaien. Naomi wist de tweede score op brug te halen met 13,650 punten.

Stephanie turnde haar wedstrijd compleet met een plaatje van een vloeroefening. Alles was mooi gestrekt en afgewerkt en goed op de maat van de muziek. Dit heeft zij natuurlijk al af kunnen kijken bij haar twee talentvolle zussen (Marjorie en Valérie Brandsma), die al wat jaren in de selectie zitten. Ze behaalde hierop een hoge score van 13,100.

Mirthe turnde een nette wedstrijd en turnde de één na beste salto op sprong. Ze kan nog werken aan het zuiver turnen van elementen en de bonussen.

Op balk vergat Naomi een stukje van haar balkoefening. Als selectieturnster in spé dien je alle oefeningen goed te onthouden. Voorzeggen of vergeten kan meer dan twee punten kosten per onderdeel en dat is natuurlijk erg zonde. Ze moet nog erg werken aan de netheid en afwerking op vloer. Naomi eindigde op plaats 8 en Mirthe eindigde op plaats 9.

De volgende jong talent wedstrijd is op zaterdag 2 april in Barendrecht.

 

Stephanie Brandsma wint brons.

Deel met vrienden: