«

»

feb 08

Jonge talenten samen naar kwartfinale NK turnen!

Hannah 8e in
1/8e finale NK

Zaterdag 7 februari 2015 was de 1/8e finale van het Nederlands kampioenschap in Eindhoven. Voor het eerst in de geschiedenis komt een turnster van Hamarithi uit in de eredivisie (topsport). Bijna alle turnsters die deelnamen aan dit kampioenschap trainen het dubbele én in een turnhal. Met haar nog prille trainingsuren wist Hannah verbazend goed mee te komen. Hannah startte als eerste op vloer. Met een prima vloeroefening met drie flikflakken en overslagen wist zij 11,950 punten binnen te slepen. Sprong ging fantastisch. Een 5e plaats op dit onderdeel was het gevolg en 12,950 punten. Op het onderdeel rek ligt nog wat verbetering bij de techniek van de reuzenzwaaien. Ze haalde 9,800 punten. Gelukkig wist Hannah de zenuwen onder controle te houden en een stabiele balkoefening neer te zetten. Hierbij scoorde ze 11,367. Het doel was 36 punten te halen zodat zij kon doorstromen naar de kwartfinale.

Met een eindtotaal van boven de 46 punten wist zij ruimschoots de ¼ finale te behalen. Deze is op 21 maart in Tilburg.

Hannah was blij verrast met haar goede resultaat

Mike ook op 1/8e finale in actie  

Mike bij de 1/8e finale in Tilburg

Op dezelfde dag kwam Mike van den Broek ook in actie op de 1/8e finale van de derde divisie heren. Deze werd in Tilburg gehouden. Dit was een gigantische turnwedstrijd. Met maar liefst 4 banen werd er tegelijkertijd geturnd met 200 kinderen!! In hal blauw op 2 banen en in hal rood op 2 banen.
Mike turnt nog geen half jaar in onze selectie maar is goed op weg om een groot talent te worden. De jonge Mike uit Nederhemert traint nu extra uren bij de heren selectie van Sport Balans Culemborg om het hoge niveau goed aan te kunnen. Mike turnde een prima wedstrijd met uitschieters op zijn favoriete onderdeel sprong en rek. Zijn score op sprong was 18,50 en 17,75 op rek. Hij turnde een mooie handstand op brug en radslag- zweefrol op vloer. Op de onderdelen ringen en voltige gaat Mike de komende tijd hard trainen. Hij werd 31e van de 52 turners en haalde 97,30 punten. Er waren twee banen van zijn niveau instap 11 (ongeveer 100 turners).

Ook Mike heeft zich geplaatst. Hij mag op 7 maart gaan turnen in Volendam! Succes!

Een enorme turnhal, foto over genomen via GVG Geldermalsen (FB)

Deel met vrienden: