«

»

apr 18

Hannah door naar hoogste divisie NK turnen

Afgelopen zaterdag mocht turnster Hannah van Boggelen van S.V. Hamarithi turnen op de halve finale van het Nederlands Kampioenschap in Waalwijk. De turnster komt uit op het allerhoogste niveau van Nederland, Instap N1 en wist zich in de voorrondes ruim te plaatsen voor deze finale. Hannah mocht het spits afbijten op balk. De laatste weken is hard getraind op uitstraling op dit toestel en dit liet de turnster goed zien. Met veel zelfvertrouwen voerde ze haar oefening bijna perfect uit. Ze scoorde 12.200 en was hiermee één van de betere turnsters op dit toestel.

 

Op vloer turnt Hannah netjes en strak. Met drie mooie flikflakken en een stutrol tot handstand behaalde de turnster hier een 11.367. Hannah blonk uit op het toestel sprong waar zij vijfde werd van de 24 turnsters. Ze heeft zich hiermee op dit toestel als reserve geplaatst voor de toestelfinale. Als laatste was de rekstok aan de beurt. Een toestel waar vaak hard op getraind wordt en veel technische aandacht krijgt in de lessen. Hannah liet hier zien dat ze dit ook prima in de praktijk weet te brengen. Voor het eerst turnde ze tijdens een wedstrijd haar reuzen door vanuit de eerste opzet, wat ook voor haar een mooie overwinning was. Met een 12.500 werd ze op dit toestel zesde.

Allround kwamen de punten deze keer toch dichtbij de magische grens van 50.000 punten te liggen. Een totaalscore van 49.617 betekende een 9e plaats voor Hannah op de halve finale. Hiermee heeft zij zich ruimschoots geplaatst voor de eindbestemming, het Nederlands Kampioenschap. Op 13 juni 2015 mag Hannah in Almelo haar meerkampfinale turnen. De dag erop staat zij reserve op de toestelfinale sprong.

Deel met vrienden: