«

»

apr 01

Hannah Districtskampioen!

 Aalst/Amsterdam: Op zaterdag 30 maart was het Districtskampioenschap te Amsterdam voor de 3e divisie. Namens Hamarithi mochten elf turnsters deelnemen na twee goede voorwedstrijden.  In de eerste ronde turnden Josefine ’t Lam en Naomi de Keizer bij de pupillen 2 N3. In een sterk veld wist Naomi de 12e plaats op sprong te bemachtigen met 13,234. Helaas maakte zij bij balk een foutje waardoor ze zakje in het allround klassement. Hierdoor werd ze 28e. Josefine kampt met een blessure waardoor de afgelopen weken niet getraind kon worden. Vol goede moed verscheen zij aan de start. Voor haar was een 8e plaats op balk een prima opsteker.  

 

Bij de jeugd N4 turnsters waren Emma van de Werken, Marjorie Brandsma en Mari-Lynn van Boggelen aanwezig. Mari-Lynn was de hele week ziek geweest en bleek ook vandaag nog niet fit te zijn. Een 11e plaats op brug was het hoogste haalbare. Op balk beging zij een grove fout door een onderdeel te vergeten. Emma deed er op de brug nog een schepje bovenop met een 8e plaats en 13,267 punten. Zij turnde een stabiele wedstrijd goed voor een 20e plaats. Marjorie gooide hoge ogen op de vloer met een prachtig uitgevoerde oefening. Met 13,600 en de 6e plaats eindigde zij op de 14e plaats.  

 

De tweedejaarsjeugd-meiden Nayinthe van den Heuvel en Hannah van Boggelen turnden naar wat ze konden. Nayinthe werd, ondanks een val op balk, knap 11e. Ze scoorde het 4e cijfer op sprong met een prachtige half in, half uit en werd dik eerste met haar vloeroefening met schroefsalto. Hannah turnde ontzettend netjes, waarbij vooral de jury onder de indruk was van haar balkoefening. Ze scoorde hier het hoogste van haar categorie met 11,767 punten. Ze kreeg allround het goud omgehangen met een puntentotaal van 45,500 punten.  

 

Valérie Brandsma turnde overtuigend op balk en vloer met beide een derde score in het klassement. Op brug en sprong liet ze nog wat punten liggen. Positief was dat wel haar opzwaai geteld werd. Een 7e plaats voor haar is een mooie prestatie op deze finale. Emma turnde netjes en vooral op de balk met een 6e plaats. Op de andere toestellen was de concurrentie erg groot. Ze eindigde als 19e.  

Als laatste mochten de senioren laten zien wat ze waard zijn. Tessa van Dalen turnde een goede wedstrijd als voorbereiding op de halve finale NK dat volgende week plaatsvindt. Op brug kan zij er nog een schepje boven op doen komend weekend. Nu werd ze 20e. Fleur turnt als eerstejaars senior al heel goed mee. Ze eindigde als 13e, waarbij vooral haar balkoefening een succes bleek.  

 

Jeugd en senioren turnsters turnden goed mee.
Deel met vrienden: