«

»

mei 30

Hamarithi turnsters debuteren op NK 3e divisie!!

Turnsters op NK turnen in Leek.

Leek/Aalst: Op zaterdag 30 mei 2015 turnden drie turnsters van Hamarithi het Nederlands kampioenschap turnen 3e divisie onder leiding van Nadine Noorloos en Femke Rooijens. Emma Burghout, 10 jaar en woon achtend in Zuilichem kwam in actie bij de pupillen 2 N3.  Iris van de Werken, 9 jaar en woon achtend Aalst en Valérie Brandsma ook 9 jaar, woon achtend in Kerkwijk kwamen uit bij de categorie pupillen 1 N3. De meiden vertrokken op vrijdagmiddag al met families naar de chalets bij het Leekstermeer. Een grote ervaring voor deze turnsters. 

Valérie en Iris startten op het zenuwtoestel de evenwichtsbalk. Valérie moest zelfs de spits afbijten. Beide wisten zich goed staande te houden. Iris turnde de radslag erg stabiel. Valérie behaalde een score van 11,700 punten. Iris verdiende 10,967.

Emma begon op het onderdeel brug. Ze liet een hele mooie brugoefening zien. De salto werd goed en hoog uitgevoerd. Helaas werden de opzwaaien niet gewaardeerd door de jury, doordat deze niet hoog genoeg waren. Een score van 11,500 viel de turnster en trainsters wel een beetje tegen.

Het volgende onderdeel was voor Iris en Valérie de vloer. Vol flair en met veel plezier toonden zij hun oefeningen. De meiden turnden alle bonuselementen. Er werden mooie scores behaald. 13,700 punten voor Valérie en 13,100 voor Iris.

Er werd een nette en strakke balkoefening uitgevoerd. Emma koos ervoor om het boogje te gaan turnen, iets wat een extra bonus zou opleveren. Het was jammer dat dit in een val resulteerde, maar het was alles of niks. 11,267 punten.

Valérie en Iris sprongen een overslag over de pegasus en arabier streksprong op een verhoging. Bij deze baan werd er gesprongen met een plankoline die enorm veerde. Hierdoor moesten de turnsters zich aanpassen aan de materialen en kon er niet optimaal gesprongen worden. 13,017 punten voor Valérie en 12,984 punten voor Iris.

Ook Emma turnt haar vloeroefening altijd vol souplesse. Dit was een goede voorbereiding voor de toestelfinale, die zij nog gaat turnen op vloer. Emma behaalde 13,100 punten. De sprong was vandaag van een klasse apart. Het leek wel of ze vloog over de pegasus. Met een uitvoeringsscore van maar liefst 9 punten en zelfs voor de arabier flikflak op de verhoging nog meer punten werd in totaal 13,516 punten gescoord. Dit bracht haar tot plaats 6 op dit toestel. Zo sloot Emma haar wedstrijd keurig af.

Het laatste onderdeel voor de meiden Iris en Valérie was rekstok. Iris turnde de kip met direct buikdraai en Valérie turnde hoge zwaaien. Iris werd zelfs 8e op dit onderdeel, 12,300 punten. Valérie turnde naar 11,950.

Valérie eindigde op plaats 15, Iris op plaats 24 en Emma op plaats 28. Dit is een zeer knappe prestatie want er doen vele turnsters mee, uit heel Nederland. Slechts een aantal procent stroomt door naar de landelijke halve finales. Ook daar is het weer spannend of de turnsters door mochten. Hamarithi is trots op de ontwikkeling van de turnsters.

 

 

Deel met vrienden: