«

»

jun 07

Hamarithi-turnsters behalen mooie resultaten in districtsfinale

Afgelopen zaterdag mochten vier turnsters van S.V Hamarithi uitkomen op de districtsfinale voor de niveaus D1 en D2 in Amsterdam. De districtsfinale is de hoogst haalbare finale voor de niveaus. Alleen de beste turnsters van het district Mid-West Nederland mogen hieraan meedoen. De deelname van de vier turnsters was dus al een prestatie op zich.

In de ochtend begonnen Angelica Westerlaken en Dana Jooren hun wedstrijdop brug. Angelica deed dit in het niveau D1 en Dana in D2. Dana was net terug van een schoolkamp en daarom niet helemaal fit. Dat was helaas op sommige toestellen te zien. Toch wist de turnsters een nette 13.400 te halen op vloer en liet zij twee mooie overslagen tot ruglig zien op sprong. Angelica was op balk zeer beheerst en maakte een goede handstand en koprol. Haar sprongetjes waren een beetje voorzichtig, maar ze hoefde het toestel niet één keer te verlaten. Dit leverde haar een 12.000 op. Op vloer en sprong behaalde de turnster zelfs een vijfde en zesde plaats. Uiteindelijk wist Dana beslag te leggen op de 21ste plaats en werd Angelica 15e van het district.

In de middag was het de beurt aan Rosalie ’t Lam, die turnt op Pupil 2 D1. De zenuwen speelde bij de turnster vooral op balk op. Door een wiebelende handstand, wat resulteerde in een val, viel het cijfer op dit toestel lager uit dan gedacht. Ook op vloer moest Rosalie wat wiebeltjes incasseren. De turnster sloot haar wedstrijd af met een mooie streksalto op sprong, wat haar 13.950 opleverde. Op dit toestel was zij het beste met een tiende plaats. Over de gehele meerkamp eindigde zij op de 28ste plaats.

Rachelle van Leeuwen was de laatste turnster van Hamarithi die in actie kwam. Zij turnt in het laatste jaar van de onderbouw op Jeugd D1. Op balk begon de turnster met een gemiddelde score van 11.350. Een goed begin, waarmee het zenuwentoestel er meteen opzat. Op vloer behaalde Rachelle een prachtige 13.750, een hoge score. Brug moest de turnster als laatste doen. Net voor de wedstrijd besloot zij de zolendraai eruit te halen, omdat ze toch wel heel veel last van zenuwen kreeg voor dit moeilijke onderdeel. Wel turnde zij een mooie kip en besloot zij haar wedstrijd met een 12.900. Rachelle werd 13e van het district.

Deel met vrienden: