«

»

mrt 02

Hamarithi-team GOUD op Clubteamwedstrijd

Hamarithi-team

goud op Clubteam

Amsterdam/Aalst: Afgelopen zaterdag 1 maart turnde het team van Hamarithi de clubteamwedstrijd. Deze wedstrijden waren van eredivisie tot en met 3e divisie. Het jeugdteam bestond uit Tessa van Dalen, Maudy Spitshuis, Kim van Wijk en Laura Koolhaas.

De turnsters moesten vroeg uit de veren want om 8 uur moesten zij present zijn in Amsterdam bij turnschool Turnace. Kim van Wijk mocht het spits afbijten op het eerste onderdeel de balk. Zenuwachtige blikken zagen we. Zouden de moeilijke onderdelen zoals arabier en radslag salto in combinatie vandaag gaan lukken? Kim turnde een prima balkoefening. Ook de andere turnsters turnde goede balkoefeningen. Het cijfer van Maudy werd later nog verhoogd vanwege een verkeerde score. Een derde plaats met het team op balk was voor Hamarithi. Er was duidelijk een teamspirit zichtbaar. De meiden moedigden elkaar aan en klapten na de goede oefeningen. Na dit onderdeel was er even een ontspannen sfeer en veel blijheid zichtbaar.

Op het onderdeel vloer lieten de meiden erg goede oefeningen zien. Zij behoren tot de allerbeste op dit toestel. Met 36,250 punten lieten zij iedereen ruim achter zich. Laura en Maudy turnen normaal in de 4e divisie en mochten nu hoger uitkomen. Zij turnden voor het eerst op vloer de serie arabier flikflak salto. Dit zag er fantastisch uit. Tessa turnde een halve schroef en Kim overslag salto.

Bij het onderdeel sprong werd het nog even spannend. Tessa mocht starten bij het onderdeel en turnde twee prima overslagen. Ook Maudy liet zien weer een waar springkanon te zijn. Al snel werd duidelijk dat een gemakkelijke overslag hoger beoordeeld werd dan moeilijkere sprongen met schroeven en draaien. Laura en Kim turnen een vele moeilijkere sprong met draaien maar dit werd helaas niet beloond. Ook hier werd een 3e plaats behaald.

Het laatste toestel brug namen de turnsters van Hamarithi weer revanche. Hier werden erg goede oefeningen geturnd. Maudy liet zelfs zien een mooie halve draai kip te kunnen turnen en goede salto af. Tessa behaalde de hoogste score op brug van alle turnsters van de dag. Kim en Laura turnden een stabiele, voor hun kunnen, goede oefening. Ook op dit toestel werd het team van Hamarithi 1e.

Van alle teams die deelnamen werd Hamarithi als allereerst op het podium geroepen. Zij behaalden het goud. Al het harde trainen werd hier beloond met een mooie grote beker. 
Het team van Hamarithi kan terugkijken op een geslaagde dag, met als afsluiting een lekker ijsje van de trainster voor de goede, stabiele, balkoefeningen.

 

Deel met vrienden: