«

»

jan 20

Hamarithi scoort tickets voor finales!

Mari-Lynn naar 1/2 finale NK!

Aalst/Culemborg: Op zaterdag 19 januari 2019 was de tweede voorwedstrijd. Voor de meisjes in de categorie D1 spannend, zij konden zich plaatsen voor de regiofinale.

De wedstrijd begon met Irene de Boef (pupil 1 N3). Door de zenuwen turnde ze wat minder strak dan dat we van haar gewend zijn. Op brug zagen we een mooie verbetering in spanning en strakheid van zwaaien. Ze werd 14e.

De tweede ronde was bezet door Esmeralda van Lopik (pupil 2 D1), Eva van de Werken en Isabel Spiering (instap D1). Laatstgenoemde plaatsten zich de vorige wedstrijd al vanwege de goede resultaten (toen goud en zilver). Ook dit keer turnden beide dames zeer strak. Eva turnde een prachtige brugoefening, goed voor de meeste (13,167) punten in haar leeftijd. Op vloer was juist Isabel Spiering de beste met 13,400 punten. Eva won het goud en Isabel brons.
Esmeralda van Lopik turnde een al goede brug en sprong, ze werd 18e. Daniëlle de Keizer (pupil 1 D1) turnde ietwat slordig. Hierdoor liet ze veel punten liggen. Allround kwam ze tot plaats 7.

Naomi de Keizer en Josefine ’t Lam (pupil 2 N3) turnden een wisselende wedstrijd. Vooral de scores van balk en vloer vielen tegen. Sprong was bij beide meiden erg strak. Ze eindigde als 7e (Josefine) en 9e (Naomi).

De jeugd-, junioren- en seniorenturnsters mochten in de derde ronde aan de bak. Dit is een goede voorbereiding voor volgende week zaterdag, want dan is de tweede kwalificatie voor de halve finale NK bij divisie 3 en N3. Hannah van Boggelen won met één tiende verschil het goud. Nayinthe van den Heuvel werd 5e en Janinka Egas 7e.

Bij de junioren was Hamarithi goed vertegenwoordigd. Emma Burghout won het goud met zes tienden verschil van haar clubgenootje Valérie Brandsma. Valérie was de sterkste op brug, waar Emma de beste was op de balk. Beide haalden voor het eerst de opzwaai eis bij de brug.

Senior Tessa van Dalen turnde een keurige wedstrijd. Bij het onderdeel balk, gleed ze onverwacht uit. Hierdoor was een podiumplaats buiten bereik. Ze werd 7e. Fleur Danklof volgde met een 8e plaats, Vera Westervoort als 9e en Nienke Veninga als 10e.

Lieke Hermes (jeugd D1) mocht later in de middag aantreden. Op vloer en sprong kwam ze goed mee, maar vooral op brug zal verbetert moeten worden. In de training turnt ze een vrijwel perfecte balkoefening, maar helaas lukte het op de wedstrijddag niet. Ze werd 9e.  

Amsterdam
De jeugd N4 meisjes kwamen in actie op de tweede kwalificatie in Amsterdam. Mari-Lynn van Boggelen, Marjorie Brandsma, Emma van de Werken en Jasmine Szalla begonnen hun wedstrijd op balk. Met wat wiebels viel de schade mee en bleken de scores prima in de middenmoot te vallen. Op vloer werden gracieuze oefeningen geturnd, waarin Mari-Lynn de hoogste score behaalde met 13,450. Marjorie Brandsma turnde ook hier naar een 13. Op het onderdeel brug waren Mari-Lynn en Emma sterk aan zet. Mari-Lynn pakt het zilver en hier mee ook het eerste ticket voor het landelijke circuit. Emma (10e) en Marjorie (7e) zien we terug in de Districtsfinale. Jasmine turnde een wedstrijd met onzekerheden en daardoor te veel fouten. Een 15e plaats was onvoldoende voor doorstroming.

Deel met vrienden: