«

»

nov 10

Hamarithi grijpt naar NK ticket teamturnen, teams in top 10

Hamarithi grijpt naar NK ticket teamturnen

Rotterdam/Aalst: Op zaterdag 10 november namen drie teams namens Hamarithi deel aan de kwalificatie voor de NK teams in Rotterdam. Alle drie de teams schopten het tot de top tien.

Jasmine, Mari-Lynn, Emma en Marjorie mogen volgende week op het NK gaan turnen!

In de ochtend mochten onze oudste turnsters (de junioren en senioren) turnen. Verspreid over twee weekenden waren er zo’n zestig teams die inschreven. Fleur Danklof en Vera Westervoort debuteerden vandaag bij het hoogste niveau wat Hamarithi biedt (C). Fleur was zeer succesvol op het onderdeel vloer, waar zij de hoogste score in haar ronde in de wacht sleepte. Ook op sprong deed zij prima mee. Vera kon vooral haar balkoefening al meten aan de rest. Nienke Veninga en Tessa van Dalen turnden de meeste toestellen, als wat meer ervaren turnsters. Emma Burghout was de benjamin van de groep maar deed niet onder. Het team eindigde als 10e. De dames kunnen vooral gaan focussen op de brugoefeningen, waar zij nog wat punten lieten liggen.

Fleur, Vera, Emma, Nienke en Tessa in team C

Mari-Lynn van Boggelen, Marjorie Brandsma, Emma van de Werken en Jasmine Szalla turnden bij de jeugd N3 mee. Ook hier waren er slechts 8 startbewijzen. Marjorie turnde voor het eerst een reusoefening met salto af, Jasmine was vooral sterk op sprong en balk, Emma turnde de meerkamp en Mari-Lynn kon op balk en vloer al goed meekomen. Door individuele krachten te bundelen kwamen er mooie resultaten. Het team werd achtste en plaatst zich voor het NK teamturnen dat volgende week in Nijmegen zal plaatsvinden.

In de avond turnde het team jeugd turnsters in de tweede divisie. Ondanks geen goede voorbereidingen wegens ziekte en blessure turnde zij verrassend goed mee. Hannah van Boggelen turnde naar een van de hogere vloerscores (11,876) en Valérie Brandsma was succesvol op balk en sprong (11,500). Janinka Egas turnde voor het eerst haar vloeroefening en Nayinthe van den Heuvel turnde mee op de brug, omdat zij de vrijdag er voor lelijk terecht kwam met een val op de balk. Zij werden 9e van de 20 teams.

De beste acht teams (met daarin onze jeugd N3 meisjes) mogen volgende week aantreden in het nieuwste turnparadijs, de SportQube in Nijmegen.
Meer informatie: www.kngu.nl

Valérie, Janinka, Hannah en Nayinthe in team jeugd D

Deel met vrienden: