«

»

mrt 28

Hamarithi grijpt naar brons op clubteams

Op 28 maart reisden vijf teams van S.V. Hamarithi Nederhemert-Aalst af naar Hooglanderveen voor de clubteamwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd wordt er niet individueel geturnd, maar in teams. Teams bestaan maximaal uit vijf turnsters, waarvan er vier per toestel mogen turnen. De beste drie scores per toestel worden meegeteld voor het eindtotaal.

In de ochtend mochten de oudste meisjes en de jongste meisjes van Hamarithi het spits afbijten. Het jonge team bestond uit instap D1 turnsters Dana Jooren en Angelica Westerlaken, instap N1 turnster Hannah van Boggelen en pupil 1 N3 turnsters Valérie Brandsma en Iris van de Werken. De turnsters begonnen op sprong met mooie overslagen over de pegasus. Ook op brug werden mooie oefeningen geturnd, maar de uitschieters van het team lagen op balk en vloer. Angelica behaalde met een prachtige balkoefening met handstand en koprol een 13,550. Valérie wist de hoogste score van de wedstrijdronde te behalen op vloer. Zij behaalde met een beheerste flikflakkenserie en sprongen van 180 graden maarliefst een 15,350 op het toestel. Het team greep uiteindelijk net naast het podium en werd vierde.

De oudere turnsters in niveau D behaalden wel een podiumplek. Het team bestaande uit Tessa van Dalen, Kim van Wijk, Hai Xi Wiegmans en Pernille Klop draaide een stabiele wedstrijd. Pernille deed twee toestellen mee, waardoor de prestaties van de andere turnsters op de andere toestellen heel belangrijk waren. Zij zouden alle drie meetellen voor het puntentotaal. De turnsters lieten zien dat dit geen probleem voor ze is en dat zij ook met zijn drieën prima meedraaien in het niveau D. Het team mocht uiteindelijk op de derde plaats op het podium gaan staan en kreeg de bronzen beker mee naar huis.

In de middagronde was het de beurt aan twee teams in de voorgeschreven oefenstof. Fleur Danklof, Diede Everaars, Vera Westervoort en Nadine Vervoorn turnden op Jeugd N3. Voor de eerste drie turnsters was dit zelfs de eerste wedstrijd op dit hoge niveau. De turnsters hebben veel nieuwe elementen laten zien. Diede turnde een nieuwe opsprong op balk, Fleur had een prachtige overslag salto op vloer, Nadine probeerde een nieuwe sprong uit en Vera deed voor het eerst een flikflak op de balk. Al deze mooie prestaties zorgden voor een mooie negende plaats voor het team.

Pupil 2 N3 turnsters Emma Groeneveld, Amber Groeneveld en Emma Burghout turnden samen met Pupil 2 D1 turnster Rosalie ’t Lam en Jeugd D1 turnster Marieke van den Broek ook een prima wedstrijd. Ze begonnen op vloer met hoge scores. Emma Burghout scoorde zelfs een 15,450. Op brug sprong Rosalie er bovenuit. Zij behaalde met een hoge opzwaai en een mooie salto een 13,433. Het team moest met 0,3 punten verschil met het podium genoegen nemen met een vierde plaats.

Het laatste team, dat uitkwam op het niveau E, bestond uit Hamarithi turnsters Laura Koolhaas, Juliëtte van der Zalm, Sam Glaubitz en gastturnster Jet Rijksen van GVG Geldermalsen. De turnsters begonnen sterk op balk en vloer, waar zij beheerste oefeningen neerzetten. Laura behaalde zelfs een 12,300 op vloer. Jet turnde een nette overslag over de pegasus, wat de hoogste score opleverde op sprong. Het team behaalde een mooie zesde plaats.

Deel met vrienden: