«

»

apr 07

Hamarithi gaat finalemaand in

De maand april zal een spannende maand worden voor de selectie van S.V. Hamarithi uit Aalst. Een groot aantal turnsters heeft zich in de voorrondes van afgelopen maanden kunnen plaatsen voor de halve finales van het NK en de regiofinales van districts Mid-West Nederland. Daarmee zullen de komende weekenden van Hamarithi bomvol zitten.

In het weekend van 11 april zal de derde divisie van Hamarithi afreizen naar Duiven voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap turnen. Turnsters Valérie Brandsma en Iris van de Werken hebben zich in de categorie Pupil 1 N3 geplaatst voor de eerste halve finale en beginnen deze finale op brug. Iris van de Werken mag zelfs starten op dit toestel, waarop ze meestal hoge ogen gooit. Valerie Brandsma schitterde in de voorrondes met hoge punten op het toestel vloer. Zij ging hier vaak over de 14 punten heen. Beide turnsters zijn zeker kanshebbers voor de finale van het NK. Met de wedstrijd hebben zij ook nog de mogelijkheid zich te plaatsen voor een toestelfinale.

Ook Emma Burghout die uitkomt in Pupil 2 N3 heeft dit weekend haar halve finale van het NK. De turnster blinkt uit op vloer. Op brug is de laatste maanden veel werk verricht en dit heeft geleidt tot een huizenhoge salto in de trainingen. De drie turnsters turnen onder leiding van trainsters Femke Rooijens en Pernille Klop allemaal in dezelfde wedstrijdronde op verschillende banen.

De week erop, in het weekend van 18 april, staan er maarliefst twee finales op de planning. Het jongste talent Hannah van Boggelen mag zich, op het hoogste niveau van Nederland, eerst bewijzen. Onder leiding van trainsters Femke Rooijens en Nadine Noorloos zal zij uitkomen op de halve finale van het Nederlands Kampioenschap in Waalwijk. Ze begint als allereerste op het moeilijkste toestel, balk.

In de middag zullen de trainsters weer met hun iets oudere talenten op de regiofinale in Amsterdam staan. Turnsters Maudy Spitshuis, Laura Koolhaas en Hai Xi Wiegmans, die uitkomen in de vierde divisie op junior E hebben zich alle drie weten te plaatsen. Ook vijfde divisie turnster Sam Glaubitz heeft zich, nadat ze het afgelopen jaar heeft moeten promoveren, opnieuw geplaatst voor de regiofinale. Ook deze turnsters turnen in dezelfde wedstrijdronde op verschillende banen.

In het laatste weekend van april staan er nog twee wedstrijden op de planning in Amsterdam. In Turnace Hall of Gymnastics in Sloten wordt gestreden voor een plaatsje in de districtsfinale door de D1 en D2 turnsters. Alle turnsters van Hamarithi uitkomend in deze niveaus wisten zich te plaatsen voor deze regiofinale.

Vroeg in de ochtend mogen instappers Angelica Westerlaken (D1) en Dana Jooren (D2) in actie komen. Dana wist in de voorrondes al twee keer het podium te halen met een gouden en een zilveren medaille. Ook Angelica deed het in de voorrondes goed met een podiumplaats. Pupil 2 turnsters Rosalie ’t Lam (D1) en Tannya Pareira Brites (D2) zijn in de middag aan de beurt. Ook zij plaatsten zich glansrijk in de voorrondes met voor Rosalie zelfs twee keer een podiumplaats. Als laatste mogen Rachelle van Leeuwen (D1) en Marieke van den Broek (D2) in actie komen. Turnster Charlyse Uleman (Jeugd D2) die sinds halverwege het seizoen bij S.V. Hamarithi turnt kon maar één voorronde meeturnen, maar heeft zich met deze voorronde wel geplaatst als eerste reserve voor de regiofinale.

In de Ookmeerhal in Amsterdam zal Nadine Vervoorn haar beste beentje voorzetten om zich te plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap in de tweede divisie. De turnster die uitkomt op Jeugd N3 maakt tijdens deze halve finale ook kans op een plekje in de toestelfinales. Vooral op brug turnt zij de sterren van de hemel met haar mooie reuzendraaien.

De trainsters Femke Rooijens, Pernille Klop en Nadine Noorloos weten dat de concurrentie groot is en het niveau in Nederland de laatste jaren blijft stijgen. Toch schatten ze de kansen van hun nog jonge pupillen hoog in. Er wordt sinds een aantal weken efficiënter geturnd, met trainingsschema’s en fysieke programma’s. Zo is er meer tijd voor één op één contact met de turnsters. Ook zijn er geregeld extra trainingen in turnhallen en contact met topcoaches.

Deel met vrienden: