«

»

nov 23

Hamarithi behaalt 8 medailles op oefenwedstrijd

Op  zaterdag 22 november 2014 was er in de middag en avond een oefenwedstrijd gepland met SportBalans Culemborg. 18 turnsters van de selectie van Hamarithi namen deel aan de oefenwedstrijd.

In de eerste wedstrijd turnde Tannya Pereira Brites haar allereerste turnwedstrijd. Ondanks dat een aantal elementen door de zenuwen misgegaan waren wist zij toch knap 6e te worden. Marieke van de Broek werd mooi 3e, mede door een goede vloeroefening.

Na deze wedstrijd waren de jong talentjes aan de beurt. Zij lieten een zeer goede indruk achter. Josefine ’t Lam wist het tegen twee jaar oudere meiden op te nemen en het goud in beslag te nemen. Net achter haar eindigde Dana Jooren, die de zilveren medaille wist te veroveren. Het brons in deze categorie ging naar Mari-Lynn van Boggelen. Marjorie Brandsma turnde verdienstelijk, maar kwam nog te kort voor een medaille.

Hannah van Boggelen turnde naar het goud door een stabiele balkoefening. Laura Koolhaas werd verrassend 2e en behaalde zelfs de hoogste sprongscore (11,700). Maudy Spitshuis turnde naar de hoogste brugoefening, maar vergat op balk een element. Hierdoor liep zij de gouden medaille mis en moest genoegen nemen met plaats 7. Juliëtte van der Zalm werd 11e.

Rosalie ’t Lam was enorm zenuwachtig. Wel turnde ze de hoogste score in haar groep op sprong (13,775). Ze werd 9e. Aukje de Haan volgde haar op de voet en werd 8e. Aukje liet een mooie brugoefening zien (13,800) punten. Rachelle van Leeuwen gooide hoge ogen en turnde erg netjes. Zij werd 2e. Ook Angelica Westerlaken had te kampen met zenuwen. Ze werd 7e.

Kim van Wijk had een beetje pech met een val op sprong, vloer en balk en Tessa van Dalen turnden een goede wedstrijd. Tessa turnde een ijzersterke brugoefening en werd 1e. Kim werd 5e. Sam Glaubitz en Jaynae van de Werken turnde een mooie vloeroefening. Zij werden 7e (Sam) en 8e. Hamarithi kan terugkijken op een geslaagde oefenwedstrijd, waarin weer vele leerpunten tot stand gekomen zijn.

Deel met vrienden: