«

»

nov 23

Hamarithi 7e in NK finale!

Amsterdam: Hamarithi Nederhemert – Aalst nam afgelopen zaterdag deel aan het NK teams. Nadat zij zich gekwalificeerd hadden op 2 november in Waalwijk door bij de beste teams te turnen, mochten zij zaterdag in Amsterdam de finale turnen.

Het is erg bijzonder dat Hamarithi mag deelnemen aan een Nederlands Kampioenschap teams. Teams die meedoen trainen gemiddeld het dubbele van Hamarithi. Hamarithi, die als enige club in deze wedstrijd nog turnt in een gymzaal, kwam te kort voor een beker, maar turnde voortreffelijk.

Het team van Hamarithi begon sterk op vloer met drie goede en nette oefeningen. Uitschieters van over de 14 punten waren er voor Nadine Vervoorn op de brug en vloer. Op brug turnde zij voor het allereerst handstand en drie reusjes wat haar een score opleverde van 14,233. Vera Westervoort en Diede Everaars waren goed bezig op balk, maar vielen beide eenmaal van het toestel. Beide turnsters deden wel boogje voorover, achterover en arabier, wat hele moeilijke elementen zijn.

Vera turnde op vloer een mooie overslag salto. Fleur Danklof liet een goede brugoefening zien met doorturnen wat goed was voor een aandeel in de teamscore 11,767. Met een totaalscore van 103,125 wist Hamarithi mooi de 7e plaats in beslag te nemen. De meiden waren onder de indruk en genoten van al het turngeweld om zich heen. Zij hielden zich prima staande.

Deel met vrienden: