«

»

mei 25

Goud, zilver en brons voor turnsters Hamarithi bij OBTK

3 medailles voor turnsters Tannya, Angelica en Vera.

Breda/Aalst: Het pinksterweekend stond in het teken van turnen. Hamarithi deed dit jaar voor het eerst mee aan de Open Bredase Kampioenschappen van 2015. Een mooie ervaring voor onze turnsters. Als kers op de taart ook nog 3 medailles in de wacht gesleept.

In de eerste wedstrijd turnden de instappers Angelica Westerlaken en Josefine ’t Lam. Josefine turnde zelfs tegen twee jaar oudere meisjes maar wist zich knap staande te houden. Angelica scoorde zelfs op vloer 13,700 punten, goed voor een eerste plaats. Josefine werd 2e op vloer met 12,850 punten. Ze turnde al heel knap de arabier flikflak. Ondanks een foutje op balk kreeg Angelica het zilver omgehangen. Josefine werd 9e van de 28 turnsters.

’s Middags traden de junioren op. Sam Glaubitz, die normaal in de 5e divisie turnt, kwam nu uit in de 4e divisie. Een niveau hoger turnen ging haar goed af, ze behaalde zelfs een 2e plaats met haar prachtige vloeroefening! Maudy Spitshuis en Laura Koolhaas wisten ook erg goed te turnen, maakten geen fouten en haalde hoge punten. Het was net niet genoeg voor het podium. Maudy werd 2e op brug en balk en eindigde allround op de 4e plaats. Laura werd 2e op balk en volgde op de voet op plaats 5. Sam werd 7e.

Turnster Rosalie ’t Lam kwam uit bij de pupillen. Helaas ging er het een en ander mis op balk en brug. Op het onderdeel sprong werd ze 2e. Allround bracht het haar tot plaats 8. Bij de jeugd turnde Aukje de Haan weer mee, nadat ze een half jaar niet mocht turnen vanwege een vervelende blessure aan haar duim. Toch kon ze goed met de middenmoot mee en haalde ze persoonlijke succes door weer de salto van brug te turnen. Aukje werd 6e van de 14 turnsters.

In de avond was het de beurt aan Tannya Pareira Brites, Charlyse Uleman en Jaynae van de Werken. Jaynae van de werken is herstellende van haar gebroken arm. Ze liet over de hele linie mooie oefeningen zien. Met haar ijzersterke half in-half uit sprong haalde ze veruit de hoogste punten van haar categorie. 11,425. Hier mag ze trots op zijn. Een val van de balk zorgde ervoor dat ze net niet op het podium kon komen. Jaynae eindigde op een keurige 5e plaats.

Tannya en Charlyse turnen sinds dit seizoen pas bij Hamarithi. Beide laten veel vooruitgang zien in houding en netheid. Tannya wist een super balkoefening neer te zetten en won hier duidelijk ten opzichte van de overige meisjes. Met 12,800 punten mag zij echt trots zijn op haar oefening. Ook Charlyse turnde naar 12 punten voor haar stabiele balkoefening. Tannya turnde naar het brons. Charlyse werd 6e.

Carlijn van Zandvliet en Mirthe van der Schans turnden bij de pre pre instappers. Beide lieten zien goed geconcentreerd te zijn en waren gefocust bij de oefeningen. Mirthe behaalde een knappe 4e plaats op sprong en Carlijn turnde een hele nette vloeroefening en werd hier op 5e. In de meerkamp werd Mirthe 8e en Carlijn 12e.
Jovanca van Veen en Mirre van der Beek turnden bij de pre instappers. Mirre turnt pas net bij de jonge talenten en kreeg de kans om nog mee te doen aan deze wedstrijd. Een mooie ervaring voor de dames, aangezien ze na de zomer al officiële bondswedstrijden gaan doen. Jammer was dat ze wat elementen waren vergeten en dit zijn dure punten. De komende periode zullen de meiden hard gaan oefenen om zich goed voor te bereiden op de wedstrijden.

Junior turnster Kim van Wijk turnde mee in de 3e divisie. Ze had wat pech op de balk maar behaalde door haar moeilijke sprong daarmee wel de 3e plaats. Ook brug en vloer gingen goed. Ze werd 14e van de 30 turnsters. De zusjes Iris en Emma van de Werken turnden over de hele linie erg mooi. Emma turnde sprong en brug goed en met veel pluselementen. Emma eindigde net op de 4e plaats. Een hele knappe prestatie naast vele turnscholen. Emma kan gaan werken aan de strakheid in haar benen op balk en vloer. Iris was nog te voorzichtig op de balk met haar sprongetjes en dit zorgde voor veel aftrek. Iris turnde de overige 3 toestellen super goed. Ze werd 7e. Mooi om nog even te zien waar op getraind kan worden de komende week, want volgend weekend staat zij op het NK turnen in Leek.

Vera Westervoort en Diede Everaars haalde het ene hoge punt naar het andere. Ze waren in flow en zaten helemaal in de wedstrijd. Diede turnde een hele stabiele wedstrijd en werd 3e op de balk. Vera werd knap 2e op de brug en zelfs 1e op de balk en vloer. De tiktak leek even mis te gaan maar ze vocht om er op te blijven staan en dat lukte. De meiden kunnen nog oefenen op de sprong voor volgend seizoen. Vera kreeg het goud omgehangen en Diede werd keurig 6e!

Volgende week komen Laura en Sam in actie bij het Districtskampioenschap div. 4 en 5 in Amsterdam.
Iris, Emma en Valérie gaan hun beste beentje voor zetten op het NK in Leek.

Deel met vrienden: