«

»

dec 10

Goud, zilver en brons voor S.V. Hamarithi op eerste rayonvoorronde

Afgelopen zaterdag zijn de turnsters van S.V. Hamarithi, die bij de onderbouw op hoog niveau turnen, afgereisd naar Culemborg voor de eerste rayonvoorronde. Tijdens deze wedstrijd werd voor de nationale niveaus alleen gekeken waar deze turnsters op dit moment staan en was het dus alleen maar een oefenwedstrijd. Voor de turnsters op D1 was de wedstrijd iets belangrijker. Zij konden zich hiermee ook plaatsen voor de regiofinale, die in april geturnd zal worden.

img-20161210-wa0017
In de ochtend waren de aller jongste turnsters aan de beurt. Instap N2 en Pupil 1 N3 werden beide ingedeeld in dezelfde groep en mochten samen de wedstrijd draaien. Josefine ’t Lam, die turnt in de Instap N2 beet het spits af op balk en zette hier een prachtige stabiele oefening neer. Samen met Stephanie Brandsma turnde ze ook naar het tweede cijfer op vloer, een 13,200. Mille Groenevelt liet zien vooral op vloer vooruit te zijn gegaan. Naomi de Keizer verbaasde op rek met een 12,000. Haar zwaaien waren erg mooi bol. Josefine werd vierde en kreeg door het grote aantal deelnemers een bronzen medaille voor deze prestatie. Naomi werd 8e, Stephanie 10e en Mille 12e.

Emma van de Werken en Mari-Lynn van Boggelen gingen bij de Pupil 1 N3 de hele wedstrijd gelijk op. Het werd een spannende race voor de gouden medaille. Op vloer bleek Mari-Lynn het sterkst te zijn met een 14,050. Op sprong stak Emma er weer bovenuit met een 13,450. Ook Marjorie Brandsma turnde netjes en beheerst. Helaas had zij af en toe nog wat kromme knieën en werd dit streng beoordeeld. Marjorie werd uiteindelijk 7e. Mari-Lynn kreeg de zilveren medaille met maar 0,058 minder dan de winnares, Emma.

20161210_114017
In de tweede wedstrijdronde turnden de Pupillen 2 N3 Fern Kant, Angelica Westerlaken en Janinka Egas. Janinka turnde een strakke wedstrijd. Zij komt vooral op brug nog punten te kort. Fern had haar dag niet en maakte vallen op meerdere toestellen. Zij gaat hard trainen om de volgende wedstrijd revanche te nemen. Angelica turnde erg goed. Zij had één van de hoogste scores op sprong en balk. Ze werd knap vierde en kreeg hiervoor een bronzen medaille. Janinka werd 10e en Fern werd 12e.

img-20161210-wa0008
Jeugd N4 turnsters Valérie Brandsma en Iris van de Werken komen vooral pluselementen te kort. Met een wedstrijd waarin ze erg veilig turnden werd Valérie vijfde en Iris zesde. Instap D1 turnsters Nina van Venrooij en Thirza Vervoorn kozen niet voor veiligheid. Met oefeningen vol bonuselementen turnde zij zich beiden naar boven in het klassement. Nina turnde op balk goed en Thirza kreeg één van de hoogste scores op vloer. Thirza viel net buiten het podium met een 6e plaats. Nina werd 15e.

20161210_155538
In de laatste wedstrijdronde turnde Dana Jooren op Pupil 2 D1. Ze startte erg goed op sprong en brug met beheerste oefeningen. Op balk was Dana zeer stabiel en op vloer kreeg ze maar liefst een 13,950. Deze mooie punten leverden de turnster een zilveren medaille op. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Dana zich hiermee al geplaatst voor de regiofinale. Of Thirza Vervoorn en Nina van Venrooij zich ook geplaatst hebben zal na de tweede voorronde in februari bekend worden gemaakt.

Deel met vrienden: