«

»

nov 06

Goede start voor Hamarithi turnsters met teamcup!

Goede start voor Hamarithi turnsters op teamcup

Culemborg/Aalst: Zaterdag 5 november namen zes teams deel aan de teamcup in Culemborg. Deze teamcup was voor meiden in de 4e en 5e divisie.

In de eerste wedstrijd turnde het team van Thirza Vervoorn, Nina van Venrooij en Esmee Boxman bij de instappers in de 4e divisie (D1). De turnsters lieten voor het eerst aan groot publiek zien wat zij allemaal al kunnen. Nina blonk uit op balk met haar 13,600. Thirza deed dit op brug. Zij scoorde 13,95. Op het onderdeel sprong en vloer kunnen zij nog winst behalen. Het team eindigde, op 0,4 afstand van nummer 3, op plaats 4.

Het 4e divisie juniorenteam bestond uit Maudy Spitshuis, Sam Glaubitz, Marieke van de Broek en Esra Kostense. Sam turnde een sublieme balkoefening met 12,35, wat de hoogste score in haar categorie was op de balk. Marieke liet een indrukwekkende vloeroefening zien en scoorde 12,400. Op sprong turnde Esra voor het eerst een half in, half uit. Maudy turnde alle eisen op brug. Het team was op alle vlakken sterk en dat bleek ook al in de tussenuitslag. Het team kreeg het zilver omgehangen. In deze categorie turnden negen teams mee.

Aukje de Haan turnde in de tweede wedstrijd met het 4e divisie jeugdteam mee onder naam van Lingia. Ze turnde een zeer nette overslag over de pegasus en wist hiermee de hoogste score in haar team te behalen. Ook op vloer turnde zij sterk en netjes en turnde naar 12,25 punten. Het team kreeg verdiend het goud.

Janine van Aalst, Aylin Compen en Esther Raams vormden het team voor de 5e divisie pupillen (5e divisie). Janine liet op alle vlakken zien dat zij zeer goed kan turnen en heel erg vooruit is gegaan in de netheid. Zij behaalde allround de monsterscore van 54,625 punten. Aylin en Esther volgde op de voet. Aylin turnde haar eerste wedstrijd netjes op vloer en goed op balk door er met alles op te blijven. Esther turnde stabiel en wist een hoge score op sprong te halen. Zij kan de komende periode gaan focussen op de bonuselementen van de oefeningen. Het team werd 2e en kreeg het zilver omgehangen.

In de laatste wedstrijd turnden twee teams op het instap en pupil 5e divisie (D2). Het team van Carlijn van Zandvliet, Mirre van der Beek, Lieke Hermes, Esmeralda van Lopik en Mirthe turnden een zeer nette sprong. Zij wisten op dit toestel in deze categorie de hoogste score te behalen. Lieke turnde een mooie vloeroefening met bonuselementen en scoorde 12,700. Mirre turnde de hoogste score op balk met 12,65. Esmeralda scoorde zowel op sprong, brug en vloer een van de hogere scores. Carlijn liet zien ook een hele goede sprong te kunnen maken. Mirthe turnde ook op drie toestellen zeer stabiel. Het team werd 3e.

Het team van Fiore Uleman, Jasmine Szalla, Esmee Kreling en Olivia den Biemann turnden de sterren van de hemel. Jasmine scoorde op brug, balk en vloer boven de 13 punten. Esmee scoorde 13,800 op het onderdeel vloer door deze keurig en beheerst uit te voeren. Fiore is enorm sterk en zij behaalde voor haar team de hoogste score op de brug, 13,600. Het team werd 1e en kreeg het goud omgehangen.

 

Deel met vrienden: