«

»

apr 11

Emma, Valérie en Iris door naar NK turnen 3e divisie!

Iris, Femke, Emma, Pernille en Valérie op de 1/2 finale NK te Duiven.

Drie turnsters Hamarithi door naar NK Bondsfinale 3e divisie

Emma Burghout, Valérie Brandsma en Iris van de Werken naar Nederlands kampioenschap turnen in Leek.

 

Duiven/Aalst: Zaterdag 11 april namen drie turnsters van Hamarithi deel aan de ½ finale van het Nederlands Kampioenschap turnen dames in de 3e divisie. De turnsters turnden vandaag zo goed mogelijk hun meerkamp. De beste 2 turnsters per toestel mogen deelnemen aan het NK toestelfinales en de beste 9 van de 24 turnsters turnen op zaterdag 30 mei het NK allround. Een spannende opgave om een (of meerdere) finales te behalen.

 

Valérie Brandsma en Iris van de Werken turnden hun eerste Nationale wedstrijd bij de pupillen 1e jaars, nadat ze vorig seizoen zijn gepromoveerd uit de 4e divisie. Beide dames startten op de rekstok. Iris turnde een mooie kip buikdraai door en Valérie liet mooie hoge zwaaien zien. De scores van onze meiden lagen erg dicht bij elkaar. Iris behaalde 12.100 (4e plaats op dit toestel) en Valérie 12,233 (3e plaats op dit toestel). Dit waren hoge scores.
Bij het toestel balk hadden de meiden te kampen met de nodige zenuwen. Families, oma’s en vriendinnen waren mee gereisd om de bijzondere ½ finale te kunnen bewonderen. Valérie turnde een redelijke balkoefening, maar helaas werd haar handstandspagaat afgekeurd. Dit kostte haar een volle punt. Iris hield zich ook staande, maar alles mag nog vergroten. De pasjes en sprongen waren timide. Het toestel vloer zorgt altijd voor veel plezier bij de turnvriendinnen. Op muziek kunnen zij sierlijk hun oefening voltooien. Ook de jury gaf aan tevreden te zijn met deze oefeningen, want naast alle bonussen turnde ze de oefeningen ook mooi. Er was weinig technische aftrek en dus bleven er dikke cijfers over. Iris scoorde 13,500 en Valérie 13,950 punten.
Iris sprong veel beter dan voorheen. Het hard trainen voor de handstandoverslag en arabier streksprong werpen zijn vruchten af. Een score van 13,025 was dan ook om trots op te zijn. Valérie is altijd al erg goed in sprong. Ze turnde haar overslag bijna perfect. 13,375 was het puntentotaal voor haar. Valérie turnde naar drie toestelfinales naar een reserve plaats; sprong, rek en vloer. Allround werd Valérie 5e. Iris werd 7e.

In de andere baan turnde Emma Burghout bij de pupillen 2e jaars. Ook Emma is gepromoveerd vanuit de 4e divisie, dus het is een erg knappe prestatie dat de dames hier staan. Emma startte met een mooie handstandoverslag en arabier flikflak op sprong. Dit zorgde meteen voor een goede start met 13 punten. De brugoefening is nog best wel pittig, maar hier is de afgelopen tijd veel tijd en energie in gestoken. De opzwaaien zijn maximaal geworden en de tussenzwaaien zijn weggewerkt. De stok was alleen erg glad en hierdoor gleed ze, na een prima oefening, van de stok af met haar afsprong. De salto kwam gelukkig nog net op de voeten. De aftrek zat dus voornamelijk in de salto. Toch viel het cijfer, 12,250, niet tegen. Bij het zenuwtoestel balk ging het met het inturnen nog erg wiebelig, maar in de wedstrijd zagen we dit niet terug. Emma turnde strak, stabiel en rustig. Risico’s werden weggenomen door een aantal elementen niet te turnen. Dit zorgde voor het mooie cijfer, 12,400 punten. Zo steeg Emma in de allround van plaats 11 naar plaats 9. Met het toestel vloer nog in het verschiet zou het mogelijk zijn om naar het NK te kunnen doorstromen. Ze liet een juweeltje van een vloeroefening zien, het oogde zo makkelijk, prachtig. Deze was zo super mooi, dat ze 2e werd op het toestel vloer met 14,350 punten. Allround steeg Emma naar plaats 4.

Alle drie de dames hebben hun kwalificatie prima doorstaan. Zij zullen in het weekend van 30 mei in actie komen op het NK allround en toestelfinales in Leek (Groningen).

 

 

Deel met vrienden: