«

»

apr 12

Emma en Valérie scoren brons en ticket

Amsterdam/Aalst: Afgelopen zaterdag waren de regiokampioenschappen voor de 4e divisie. De beste turnsters van het rayon mochten hier aan deelnemen. Dit was een gering aantal turnsters per wedstrijd. Alleen de allerbeste mochten dus in actie komen. Voor Hamarithi kwamen maarliefst 5 turnsters uit.

Iris van de Werken en Valérie Brandsma (instap D1) begonnen op het onderdeel sprong. Hier ging Iris meteen de mist in. Gelukkig herpakte ze zich goed. Valérie liet redelijke sprongen zien. De brug ging bij beide dames erg netjes en hier scoorden ze dan ook hoge ogen. Iris behaalde hier 13,553 en Valérie 13,733 punten. Op de balk waren beide zenuwachtig. Iris moest helaas twee keer de balk verlaten. Al met al turnde zij al wel vele malen strakker dan voorheen. Valérie kan haar zenuwen goed onder controle houden en liet ook vandaag weer een strakke en stabiele oefening zien. Valérie dn Iris sloten beide af met een bijzonder mooie vloeroefening. Hier is de laatste weken ook erg hard voor geoefend. Voor het eerst turnde Valérie een arabier flikflak en kreeg zij 14,200 punten van de jury, goed voor plaats 3 op vloer. Iris kreeg 13,600 punten van de jury. Valérie kreeg voor haar allroundprestatie het brons omgehangen met 54,108 punten. Hiermee scoorde zij direct een ticket voor het districtskampioenschap, de hoogst haalbare finale van de 4e divisie. Iris eindigde op plaats 27 (van de 36 turnsters). Zij is een mooie ervaring rijker.

In de middag turnden Maudy Spitshuis bij de jeugd en Emma Burghout bij de pupillen 1. Voor Emma was het helemaal spannend, want de talentvolle turnster zit nog geen jaar op turnen. Maudy startte met een goede sprong die goed was voor 10,725 punten. Emma startte op vloer met 13,950 punten. Haar vloeroefening is erg strak en de jury vond dit beduidend goed. Het volgende toestel van Maudy was brug. Dit is eigenlijk haar beste toestel, maar een val met buikdraai gooide roet in het eten. Ook op balk ging het niet naar behoren. Het onderdeel arabier turnt zij nog niet zo lang op balk, helaas ook hier een val. Emma sprong netjes, maar kwam door haar vaart niet meteen tot stilstand. De brug werd prima uitgevoerd. Borstwaartsom trekken kan zij als de beste, ze is een echte krachtpatser. De zwaaitjes aan de hoge brugligger zijn nog een verbeterpunt. Emma sloot af met een verrukkelijke balkoefening waarvoor flink gejuicht werd. Een 3e plaats met 53,800 punten en districtsticket scoorde ook zij hier in Amsterdam. Erg knap als je je bedenkt dat er 38 turnsters deelnamen. Maudy sloot af met een goede vloeroefening, wellis waar zonder muziek. Ze turnde arabier flikflak salto en deze was erg mooi hoog. Maudy eindigde op plaats 23.

 

Rachelle kwam uit bij de pupillen 2. Ze startte met een goede overslag en een hurksalto. Op de brug turnde zij voor het eerst met leertjes. Ze zette een goede oefening neer, maar een tussenzwaai zorgde toch nog voor een ½ punt extra aftrek. Op balk was zij niet zo stabiel door de zenuwen, maar haar vloeroefening was om door een ringetje te halen. Deze voerde ze sierlijk en netjes uit. Een 6e plaats was voor Rachelle op de vloer. Allround eindigde ze op plaats 15 met 50,175 punten, waar er van de beste 38 maar 14 doorstromen naar het DK. Rachelle zal dan ook reserve zijn.

Laura Koolhaas reisde die dag ook af naar Amsterdam omdat zij reserve stond. Helaas mocht zij niet in actie komen.

Het DK wordt gehouden op 17 mei. Op die dag zal ook Nadine in actie komen op het NK 3e divisie.

Deel met vrienden: