«

»

apr 06

Drie turnsters door naar NK!

Brons voor Tessa!

Aalst/Leusden: In Leusden werd zaterdag 6 april de halve finale van het bondskampioenschap geturnd in de derde divisie.

Vanuit elke regio mochten de beste turnsters, slechts 10 tot 20%, aantreden op deze halve finale. Hamarithi turnt in een van de sterkste regio’s van Nederland, namelijk in Mid-West. Daarin turnen ook de bekende grote clubs vanuit Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Tessa van Dalen, Mari-Lynn en Hannah van Boggelen bleken de beste uit de regio te zijn en stroomden door.

Mari-Lynn van Boggelen turnde mee in de 1e jaars jeugd. Ze startte met een elegante vloeroefening. Met een 6e score met 12,333 weet ze dat ze de volgende keer er nog een schepje bovenop kan doen. Ook haar brugoefening was vol power en goed voor een 6e plaats. Op balk bleef ze ondanks de zenuwen goed staan met de moeilijke onderdelen tiktak en boogje. Ze werd 5e met maar 0,4 verwijderd van het podium.

Bij de 2e jaars jeugd turnde zus Hannah van Boggelen. Ze begon haar wedstrijd op balk en liet daarop een mooie arabier salto zien. Een 8e score in het klassement. Hierna volgde de vloer, sprong en brug. Alles turnde ze mooi en netjes mee. Hannah werd allround 10e, waarbij er 12 startbewijzen in deze categorie waren.

Senior Tessa van Dalen wist vooraf dat het voor haar een uitdaging zou worden. Veel concurrentie en maar 5 startbewijzen voor het NK op deze dag! Ze begon haar wedstrijd met veel power op vloer, waarbij ze liet zien wat ze kan. Dit resulteerde in een prachtige score. Op naar sprong waar ze met haar half in, heel uit 11,233 punten behaalde. Bij de brug turnde ze haar aller beste oefening tot nu toe en behaalde hierbij de 5e plaats. Op balk hield ze haar hoofd koel en met één klein foutje kwam ze er goed vanaf. Tessa werd 3e en stroomt hiermee ook door naar het NK!

De meiden zullen op 18 mei het Bondskampioenschap NK 3e divisie turnen in Vianen.

 

Tessa, Mari-Lynn en Hannah gaan door naar het NK 2019!
Deel met vrienden: