«

»

jun 12

Drie Nationale medailles voor turners Mike en Koen!

Alphen aan de Rijn/ Aalst: Turners Mike van den Broek en Koen Hermes van Sportbalans en Hamarithi turnden afgelopen weekend hun Bondskampioenschap 2e divisie bij de instappers en pupillen. Mike turnde naar zilver en brons en Koen kreeg het brons omgehangen.

Tijdens de achtste, kwart- en halve finale van het Bondskampioenschap werd duidelijk dat deze twee jongens echt talent hebben voor het turnen. Mike won het goud in de 1/8e finale, brons in de 1/4e finale en goud in de ½ finale. Koen turnde elke keer verdienstelijk mee met de top om door te stromen naar het Bondskampioenschap. In de ½ finale turnden de heren naar startbewijzen voor het Bondskampioenschap meerkamp en toestellen.

In de meerkampfinale turnde Mike zeer goed op het toestel ringen door de tweede score te pakken met 17,35 punten. Ook op sprong scoorde hij hoog met 17,70 en derde klassering. Op het toestel brug turnde hij mooie handstanden, wat een plusje is. Helaas maakte hij een fout, wat twee punten kostte, waardoor hij kelderde in de einduitslag. Gelukkig herpakte Mike zich uitstekend met een strakke vloer- en rekoefening. Hij werd 7e van Nederland bij de instappers met 105 punten.

De toestelfinales werden geturnd door de beste zes turners van de tweede divisie van Nederland. Koen startte de wedstrijd door als eerste turner te beginnen met zijn oefeningen. Dit was natuurlijk erg spannend, ook omdat hij daarna moest wachten op de oefeningen en scores van andere turners. Hij turnde een erg hoge, mooi uitgevoerde geschroefde streksalto. Na zijn sprong had hij een flinke pas door de snelheid van de rotatie en de goed ingezette sprong. De handstandoverslag over de pegasus tot op verhoging turnde hij subliem. Koen turnde naar nationaal zilver op het toestel sprong bij de pupillen.

Mike turnde vier toestelfinales. Hij startte de wedstrijd met ringen en verbeterde zijn oefening ten opzichte van de meerkampfinale. De oefening werd nog strakker en mooier uitgevoerd dan voorheen. Hij scoorde flink hoger door met 19,10 de bronzen medaille te pakken. De turners zijn ware springkanonnen en ook Mike had zich in de ½ finale gekwalificeerd op het toestel sprong. Ook hier was hij er op gefocust om beter te presteren dan in de meerkampfinale. Mike turnde naar 19,55 punten wat hem de zilveren medaille opleverde. Mike mocht ook in actie komen bij de brugfinale en vloerfinale. Hij turnde zijn oefening goed en netjes door, maar behaalde zijn handstanden niet. Hierdoor werd hij 5e. Op het onderdeel vloer turnde de turner een prachtige oefening zien. Goud leek in het vooruitzicht, maar de jury gooide roet in het eten door een onderdeel niet toe te kennen. Mike werd 6e op vloer. 

Deel met vrienden: