«

»

feb 06

Drie medailles voor Hamarithi tijdens rayonwedstrijd!

Culemborg/Aalst: Veertien turnsters van Hamarithi turnden zaterdag 4 februari 2017 de tweede voorwedstrijd van het rayon Turnado. Hamarithi turnde naar hoge klasseringen en drie medailles.

In de eerste wedstrijd turnden de instappers N2. Josefine ’t Lam moest helaas afmelden wegens ziekte. Naomi de Keizer laat een groei zien en turnde naar een monsterscore van 13,800 op balk. Ze eindigde op de 7e plaats, maar mag zeker tevreden terugkijken. Stephanie Brandsma turnde naar plaats 10 met een sublieme uitstraling op vloer. Mille Groeneveld turnde ook een zeer nette vloer, goed voor 12,050 punten. Ze werd 12e.

Bij de pupillen 1 N3 turnde Marjorie Brandsma naar plaats 9. Ze sprong met veel power over de pegasus en haalde hiervoor 13,975 punten. Helaas had zij een slechte start op balk. Voor Mari-Lynn van Boggelen was de balk eveneens een mindere start, wel liet zij een plaatje van een rekoefening zien. Emma van de Werken turnde een stabiele vloeroefening en ook op sprong werd zij 1e door een mooie streksalto te turnen. Zij ontving het zilver. Mari-Lynn werd 4e en Marjorie 9e. Ook werd er geturnd bij de pupillen 2 N3. Janinka Egas, Angelica Westerlaken en Fern Kant turnden naar grote vooruitgang op het onderdeel balk. Janinka en Fern zetten deze lijn voort op de andere toestellen. Ondanks dat de concurrentie erg groot was, werden er mooie klasseringen behaald. Fern plaats 8, Janinka op de voet met plaats 9. Angelica werd 11e door een misstap op sprong. Verder turnde zij een keurige wedstrijd.

Valérie Brandsma en Iris van de Werken turnden mee bij de jeugd N4. Deze meiden turnden een stabiele wedstrijd zonder fouten. Valérie turnde erg strak en beheerst en greep naar zilver. Iris werd 6e.

 

Voor de instap D1 meisjes was het een spannende tweede wedstrijd, want er stond doorstroming op het spel voor een regiofinale. Nina van Venrooij en Thirza Vervoorn startten met keurige brugoefeningen. Op balk hadden zij wat moeite met de handstand, maar gelukkig leverden het toch nog mooie cijfers op, waaronder Thirza de tweede score. Op vloer behaalden beide meiden 13,00 punten. De meiden laten over de hele linie nettere oefeningen zien. Op sprong turnde Nina zo’n huize hoge salto, dat zij hem moeilijk tot stand kreeg. Thirza had geen moeite met de salto, maar met de handstandplatval. Ze eindigde op plaats 7, Nina op plaats 12. Binnenkort wordt bekend gemaakt of deze plaatsingen voldoende zijn om te kunnen doorstromen.

Voor Dana Jooren was deze wedstrijd niet meer zo heel spannend. Zij plaatste zich vorige wedstrijd al voor de regiofinale bij de pupillen 2 D1. Ze werd tweede op brug en sprong. Ze turnde een mooie zolendraai en streksalto. Zo kon ze zich onderscheiden van de rest. Ze eindigde op het podium, met een derde plaats voor haar prachtige verdiensten.

Deel met vrienden: