«

»

mei 25

Donna winnares NK turnen 2e divisie!

Donna wint goud op
   Nederlands kampioenschap

Dordrecht/Aalst; Donna van Wijgerden, lid van de turnselectie van Sportvereniging Hamarithi, greep vanochtend op het Nederlands Kampioenschap Turnen Dames naar een éérste plaats. Dit weekend is het NK turnen dames 2e divisie en Nationaal 2 in Dordrecht. Op zaterdag de allround finale en op zondag de toestelfinales.
Donna ging naar huis met het mooist haalbare, een gouden medaille. Een fantastische prestatie. Hamarithi schrijft hiermee geschiedenis! Nog nooit eerder kwam een turnster zo ver en haalde zij een gouden medaille. Ook de trainsters behaalden nog nooit zo’n mooi resultaat.  

Donna van Wijgerden (instap Nationaal 2) begon de ochtend op het onderdeel balk als tweede turnster. Het inturnen ging niet van zelfsprekend en de zenuwen waren aanwezig. Afgesproken was om vooral te letten op de taak (wat moet ik doen en hoe ga ik dit doen). Deze manier van coachen werkt bij Donna goed. Het opheffen ging prima. Helaas was de hoekzit niet lang genoeg aangegeven waardoor niet de volledige D-score in beeld kwam. De loopsprong en radslag turnde zij ook goed. Haar eigen doel was om te blijven staan op de balk. Dit lukte haar. Dit leverde 13,267 punten op (5,4 D score) en 6e op dit toestel.

Het volgende toestel was vloer. Het begin de linkse en rechtse boogjes werden beheerst uitgevoerd. De flikflakken waren voor haar doen iets aan de slappe kant. De rest was een waar juweeltje. De loopsprongen waren 180 graden, de loopoverslag-overslag ging een stuk beter en wat was het stukje van de spagaten prachtig. Zij kreeg hiervoor 14,400 punten (1e plaats op dit toestel). Na twee toestellen stond Donna op een 6e plaats in de allround finale.

Na de vloer was sprong aan de beurt. Het inturnen moest nog even bekeken worden aangezien de meeste meisjes voor arabier- streksprong kozen. Donna turnt altijd de streksalto omdat die haar goed af gaat. Haar overslag op sprong ging goed. Het was goed zichtbaar dat de armen mooi gestrekt waren. Ook was haar afkaats een stuk beter dan voorgaande wedstrijden. De streksalto ging prima en ze landde dan ook keurig in squathouding. Een 3e plaats op dit toestel en 12,700 was de gemiddelde score. Na drie onderdelen stond Donna op een eerste plaats met 0,8 punten verschil van nr. 2. Het moest dus gek gaan lopen wanneer ze niet met een medaille naar huis zou gaan.

Over haar rekoefening hadden we gemengde gevoelens. Vooral het begin; de kurbetbewegingen waren niet top uitgevoerd en Donna startte al voordat Femke haar los liet. Haar kip en buikdraai gingen goed en ze turnde mooi door. De laatste 5 zwaaitjes waren met veel perfectie uitgevoerd. Toen op de score op het bord kwam waren we allen erg blij! Kortom ook een 1e plaats op dit toestel rek!!! 13,250 punten. Bijzonder is dat S.v.Hamarithi sinds vorige week een rekstok heeft waar eindelijk op geturnd wordt. Donna behaalde nu tweemaal achter elkaar de hoogste score op rek, zonder dat wij een rekstok hadden binnen de vereniging.

Donna behaalde een totaalscore van 53,617 punten en kreeg het goud omgehangen. Een fantastische prestatie voor zowel Donna van Wijgerden als de trainsters Chantal Brands en Femke Rooijens.

Morgen komt Donna nog in actie op het onderdeel rek. Om 18:00 uur vangt de toestelfinale aan, ook in Dordrecht.

Uitslagen zijn te vinden op de site van de KNGU.
(klik op KNGU voor de allroundlijst van zaterdag voor Donna).

Sponsors
Het niveau van Hamarithi stijgt de laatste jaren flink en Hamarithi staat regelmatig op het landelijke podium. Wij hopen daarom nieuwe sponsors binnen te slepen, die bijvoorbeeld tassen willen sponsoren, een logo op het huidige trainingspak willen plaatsen of een link voor op de website. Belangstellenden kunnen het contactformulier invullen op de website of bel met Jan Vos: 06-0620554.

Deel met vrienden: