«

»

feb 20

Districtstrainingen Emma zitten erop

Emma van de Werken heeft de districtstrainingen van district Mid-West Nederland met veel plezier gevolgd. Op 1 februari 2015 was alweer de laatste training die Emma mee heeft mogen maken. Namens S.V. Hamarithi was zij dit jaar de enige die geselecteerd was voor de extra trainingen met een topcoach van de KNGU.
20150201_105934

 

In september 2014 mocht Emma meedoen met een test om geselecteerd te worden voor de districtstrainingen. Dit zijn extra trainingen in een compleet ingerichte turnhal onder leiding van je eigen coach en een topcoach van de KNGU. Emma werd getest in Den Bosch en nadat ze had laten zien dat ze al haar spagaten kan, zich heel vaak kan optrekken aan brug en een kei is in handstanden, werd al snel duidelijk dat Emma mocht deelnemen aan de districtstrainingen. Omdat in Den Bosch alleen instappers en pupillen welkom waren en Emma pré-instapper is, kwam Emma in Hoofddorp terecht. Hier mocht zij samen met andere grote talenten trainen onder leiding van Patrick Kiens en Daymon Montaigne-Jones.

In de trainingen werd veel geoefend op kracht en vormspanning. Elke les werd er een intensieve warming up gegeven. Daarna werd er gewerkt op toestellen. Daymon had iedere training een ander programma om een bepaald element op balk beter te beheersen. Zo heeft Emma mogen oefenen op de wisselspagaatsprong en de flikflak. Ook was er tijd voor plezier en werd er gesprongen op grote trampolines of lol gemaakt in de valkuil.

Emma heeft naar aanleiding van de trainingen een verslag bijgehouden:

Dag 1
Je moet goed spannen, meteen als je landt. En als je landt; buik in!

Dag 2
Met salto moet je ook buik in en op balk landen; billen spannen en ook buik in!!!

Dag 3
Met flikflak moet je als je springt al knieën recht doen.

Dag 4
Was ik er niet, balen! 🙁

Emma heeft veel geleerd van de trainingen en kan de tips en trucs nu ook meenemen in haar eigen trainingen thuis.

Deel met vrienden: