«

»

dec 15

Brons voor Hannah en vele top noteringen!

Hamarithi haalt brons en vele top noteringen

Amsterdam/Aalst: Hamarithi vertegenwoordigde de eerste kwalificatie voor de derde divisie goed met 12 turnsters. Hannah van Boggelen behaalde het brons en verder eindigden een aantal turnsters in de top 10.

Irene de Boef mocht de spits afbijten. De altijd hardwerkende turnster begon goed op het onderdeel sprong. Op rek werden helaas niet alle zwaaien gewaardeerd en op balk moest zij het toestel vroegtijdig verlaten. Ze sloot af met een mooie vloeroefening en eindigde als 28e.

Bij de pupillen 2 lieten Josefine ’t Lam en Naomi de Keizer zuivere oefeningen zien. Naomi was zelfde de beste van de 35 turnsters op het onderdeel sprong met 13,575 punten. Ook Josefine scoorde hier hoog. Op balk turnde Josefine een goede plusoefening wat goed was voor 13,000 punten (4e plaats op dit toestel). Op vloer en brug liggen de verbeterpunten. Josefine kwam tot een 8e plaats en Naomi werd verrassend 12e door dat zij een foutloze en plezierige meerkamp draaide.

In de middag was het de beurt aan onze jeugd- en juniorturnsters van de derde divisie. Deze meiden werken met een andere puntentelling en kunnen niet zo hoog scoren als de onderbouw. Met verschillende blessures door de groei ging Hamarithi met een iets aangepast wedstrijdritme naar Amsterdam. Hannah van Boggelen turnde de hoogste score op brug en balk (11,400), maar moest een val incasseren op sprong. Ze eindigde als nog als derde. Nayinthe van den Heuvel liet zien goed te kunnen springen en turnde een mooie schroef op vloer. Ze werd 7e. Janinka Egas turnde een vlekkeloze brugoefening en we zagen verbetering in haar uitstraling bij het onderdeel vloer. Ze eindigde in een groot deelnemersveld als 24e.

De junioren Emma Burghout en Valérie Brandsma startten op hun favoriete onderdeel vloer. Emma zette de eerste score neer met een puike oefening. Valérie volgde met een vierde plaats op dit toestel. Door de minimale hoogte van opzwaaien bij brug liepen de meiden dure punten mis en was ook het podium net buiten bereik. Ze werden netjes 8e en 9e.

Als allerlaatste waren de senioren in de avond aan de beurt. Fleur Danklof en Vera Westervoort debuteerden op regionaal niveau bij de senioren. Als eerstejaars senioren brachten zij het er al goed af. Het eisenpakket op de toestellen ligt dan op zijn hoogst en ook moeten er diverse combinaties worden geturnd zonder wankeling of aarzeling. Fleur zette een actieve vloeroefening neer (4e plaats) met 12,200 punten. Ook op brug turnde zij voor het eerst met succes wippertje wat haar een achtste plaats opleverde. Ook Vera turnde dit onderdeel al goed. Vera turnde daarnaast een sierlijke balkoefening. Fleur liet wat punten liggen op balk door met arabier te vallen. Tessa van Dalen en Nienke Veninga zijn al wat meer ervaren in de seniorcategorie. Desondanks in een veld van 60 deelnemers waren er toch wat gezonde zenuwen. Nienke en Tessa turnden een stabiele meerkamp met een mooie vloeroefening. Tessa wist ook op brug hoge ogen te gooien en behaalde hier de 6e plaats. Fleur en Tessa eindigden op de 9e plaats. Vera werd 16 en Nienke eindigde op plaats 20. De meiden kunnen met tevredenheid terug kijken en nemen leerpunten mee. De tweede kwalificatie is op 26 januari, weer in Amsterdam.

Deel met vrienden: