«

»

apr 18

Brons en kwalificaties voor turnsters Hamarithi

Afgelopen zaterdag mochten Junior-turnsters Sam Glaubitz, Laura Koolhaas, Maudy Spitshuis en Hai Xi Wiegmans zich in Amsterdam bewijzen op de regiofinale van de vierde en vijfde divisie. Sam en Laura stroomden alle twee door met hun prestaties. Junior F turnster Sam wist daarnaast ook nog de bronzen medaille te pakken.

In Amsterdam turnden Junior E turnsters Laura Koolhaas, Maudy Spitshuis en Hai Xi Wiegmans en Junior F turnster Sam Glaubitz hun regiofinale. Doormiddel van twee voorrondes in het rayon hebben zij zich kunnen plaatsen voor deze finale. Sam Glaubitz begon haar finale op balk met een beheerste oefening. De radslag stond als een huis en ook haar salto achterover maakte indruk. Een 11.300 was het resultaat. Ook op vloer weet Sam meestal hoge ogen te gooien door haar artistieke uitvoering. Brug was voor de turnster extra spannend. Voor de eerste keer zou zij de kip gaan uitvoeren aan de hoge legger en dit deed zij met gemak. Dit zorgde ervoor dat Sam de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen en geplaatst is voor de districtsfinale.

Laura, Maudy en Hai Xi begonnen op sprong, waar Laura een prachtige half in, half uit turnde. Maudy, die sinds twee weken pas weer turnt na een heftige blessure had nog niet voldoende kracht om dit element uit te voeren en koos voor de overslag. Hai Xi, die wel voor een half in half uit koos, kreeg een tegenslag toen de jury haar sprong afwaardeerde naar een overslag. Maar dit liet de turnster niet van de wijs brengen en zij herpakte zich erg goed op de toestellen balk en vloer. Helaas was een 11.150 op balk en een 11.600 op vloer niet voldoende om zich omhoog te werken in het klassement. Hai Xi werd 19e en viel hiermee net buiten de 18 turnsters die doorstroomde naar het districtskampioenschap.

Maudy zette haar wedstrijd voort met gemiddelde cijfers, die net niet genoeg waren voor plaatsing voor de finale. Maudy werd 24e. Laura incasseerde een val op balk, maar wist met een prachtige vloeroefening toch weer op te krabbelen in het klassement. Uiteindelijk behaalde zij de 12e plaats van de 39 turnsters en plaatste zich voor de districtsfinale. Op 30 mei 2015 turnen Sam en Laura hun districtskampioenschap in Amsterdam.

Deel met vrienden: