«

»

apr 02

Benjamins presteren met plezier op Jong talenten competitie

Benjamins Hamarithi presteren met veel plezier

Barendrecht/Aalst: De elf jongste turnsters van de jong talent groep van Hamarithi kwamen zaterdag in actie bij de tweede voorwedstrijd van de jong talenten competitie. Dit keer reisden we af naar Barendrecht. Doel was met veel plezier turnen en jezelf verbeteren. Dit werd dubbel en dwars behaald.

In de eerste ronde turnde Josefine ’t Lam bij de N2 oefenstof. Ze startte ietwat onzeker nadat de muziek een aantal keer oversloeg. Hierdoor werd het geen oefening die we van haar gewend zijn. Gelukkig maakte ze het goed op het onderdeel sprong door hier 14,000 punten te behalen. Op rek had Josefine moeite  met het omtrekken van de borstwaartsom en de zwaaitjes. De balk werd netjes en beheerst uit gevoerd, maar helaas viel ze met radslag. Ze werd 10e.

De mini’s turnden in de tweede wedstrijd. Sara van der Beek kampte met zenuwen, maar turnde toch met succes op de brug door de buikdraai alleen te turnen. Ook haar vloeroefening is duidelijk verbetert. Vicky Sonnema liet zien dat zij nu de borstwaartsom zelfstandig beheerst. Haar vloeroefening was prachtig. Mette Kamphuis liet o.a. een mooie handstandplatval zien op sprong. Marit van Herp turnde allround sterk en wist de 4e plaats medaille te pakken.

Naomi de Keizer behaalde de tweede plaats op sprong met haar mooie handstandplatval en streksprong en werd 3e op de brug. Op de onderdelen vloer en balk liet zij een grote verbetering zien. Ze behaalde het zilver. Carlijn van Zandvliet turnde een ontzettend nette balkoefening wat goed was voor de 3e plaats op dit toestel. De medaille ging net aan haar neus voorbij doordat ze aan de verkeerde kant van de brug startte. Dit kostte haar 1,5 punt. Ze werd nu 12. Nina van Venrooij liet zien over de gehele linie flink verbetert te zijn. Ze behaalde een 5e plaats op balk en een 8e plaats op vloer. Ze werd 11e. Mirthe van der Schans timmert ook hard aan de weg. Haar brugoefening met haakje hangen lukte. De vorige keer moest ze nog genoegen nemen met een lage notering, dit keer wist de ruimschoots de middenmoot te halen. Ze werd 14e. Thirza Vervoorn werd 5e op de brug. Dit was een zeer strakke en krachtige oefening. Allround eindigde ze op een knappe 8e plaats. Stephanie Brandsma startte met een monsterscore van 14,850 (1e) op de vloer. De sprong ging niet helemaal zoals ze wilde en even waren er tranen. Gelukkig zette ze een tandje bij en turnde ze de overige onderdelen net zo netjes. Zij sloot de dag af met goud.

 

De volgende turnsters zijn door naar de finale op zaterdag 7 mei:
N- Josefine ’t Lam
mini’s – Marit van Herp en Mette Kamphuis
D- Stephanie Brandsma, Naomi de Keizer, Thirza Vervoorn, Carlijn van Zandvliet en Nina van Venrooij.

 

Deel met vrienden: