«

»

jan 25

5 turnsters door naar voorrondes NK turnen!

2 medailles in laatste regio voorwedstrijd! 😀 

Zaterdag 24 januari gingen de turnsters uit de 2e en 3e divisie nog één keer de regionale strijd aan. Maar liefst 8 talentvolle turnsters van Hamarithi turnden deze dag in Amersfoort.

5 turnsters van Hamarithi hebben zich weten te plaatsen voor de voorrondes van het NK turnen!

Valérie kreeg het brons omgehangen.

Bij de pupillen 1 N3 turnde Iris van de Werken de vorige wedstrijd al naar zilver. Een startbewijs voor de 1/2 finale van het NK was voor haar al zeker. Vandaag turnde ze naar een 1e plaats op rek 13,233. Valérie Brandsma moest zich de tweede voorwedstrijd gaan bewijzen. De afgelopen weken heeft ze hard getraind aan het spannen van haar knieën en dat maakt deze mooie turnster nog strakker. Vooral op vloer konden we dit terug zien. Met een score van 14,450 werd zij hier knap 2e. Allround werd Valérie 3e en Iris 5e.

Jeugdturnster Nadine Vervoorn kampt met een blessure. Hierdoor was een week trainen voor deze belangrijke wedstrijd niet realistisch. Zij turnde haar wedstrijd uit naar kunnen, maar liet vooral de punten liggen op balk. Desondanks plaatste Nadine zich voor de ¼ finale van het NK. Deze wordt waarschijnlijk gehouden op 7 maart in Hengelo.

van l naar r: Amber, Emma met medaille en Emma

De pupillen 2 N3 Emma Burghout en Emma en Amber Groeneveld presteerde wisselend. Emma Burghout scoorde overall goed. Het turnen van salto van brug zorgde er voor dat Emma de 4e plaats medaille in ontvangst mocht nemen. Emma Groeneveld scoorde goed op brug. De derde score op dit toestel met 13,733 zorgde zij ervoor dat ze allround 8e werd. Amber Groeneveld turnde een erg goede arabier flikflak op sprong en klimde naar een nieuw puntenrecord. Ze mocht op de 11e plaats eindigen.

Junior en pupillen 2 turnsters

Juniorturnster Kim van Wijk was de vorige wedstrijd goed op weg om mee te draaien met de top. Ook vandaag wist zij knap op balk te blijven, samen met haar teamgenootje Tessa van Dalen. Tessa van Dalen turnde binnen de top vijf op het toestel brug. Kim liet progressie zien op de brug door de kip ½ draai kip volledig recht te turnen. Tessa was nog niet geheel fit voor de wedstrijd en dat zagen we terug in haar vloeroefening. Een 12e plaats was voor haar. Voor de landelijke finales kwam Kim net wat puntjes te kort, maar zat er gevaarlijk dichtbij.

Ook Vera Westervoort zat bij de jeugd erg dichtbij een NK voorronde. Helaas was de concurrentie net te sterk.

Geplaatst voor de voorrondes van het NK: Hannah van Boggelen, Nadine Vervoorn, Iris van de Werken, Valérie Brandsma en Emma Burghout.
Geplaatst voor het Districtskampioenschap: Vera Westervoort, Fleur Danklof, Diede Everaars, Emma en Amber Groeneveld, Emma Burghout, Iris van de Werken, Valérie Brandsma, Kim van Wijk en Tessa van Dalen. Deze is op 14 februari a.s.

Voorrondes NK:
Waarschijnlijke data:

Hannah van Boggelen 7-2-2015 1/8e finale in Eindhoven
Nadine Vervoorn 7-3-2015 1/4e finale in Hengelo
Hannah van Boggelen 21-3-2015 1/4e finale in Tilburg (bij doorstroming van 1/8e NK)
Emma Burghout, Iris van de Werken en Valérie Brandsma 1/2 finale NK 11 april in Duiven.

Deel met vrienden: