«

»

jan 27

5 medailles voor Hamarithi

Goud voor Nadine, Zilver voor Diede en Rachelle, Brons voor Valérie en Emma B!

Culemborg/Aalst: Afgelopen zaterdag 25 januari 2014 was de tweede voorwedstrijd van het Rayon turnado waar Hamarithi aan deel nam. Alle turnsters met oefenstof voorgeschreven hoog niveau (div. 2/3/4) kwamen in actie. Voor de D1 meiden was dit een belangrijke plaatsingswedstrijd voor de regiofinale.

In de eerste wedstrijd turnden Emma en Amber Groeneveld bij de pupillen 1 N3. Beide lieten een goede indruk
achter op sprong en vloer. Na deze toestellen stonden zij 1e (Emma) en 3e. Amber haalde knap de 2e score op sprong en Emma een 2e plaatsing op vloer. Ook op rek zette Emma haar beste beentje voor. Ze turnde voor het eerst kip aaneengesloten met buikdraai. Helaas verlieten beide dames de balk. Dit resulteerde in een 5e plaats voor Emma en een 6e plaats voor Amber.

Valérie Brandsma en Iris van de Werken turnden bij de instappers D1. Iris blunderde op balk, maar Valérie bleef er op staan. Valérie was de allerbeste op balk met 13,700 punten.

Op vloer gingen beide meiden de strijd aan met de arabier flikflak.

Iris turnde hem wel erg netjes maar maakte een

grote fout door twee keer dezelfde pirouette te maken. Dit koste haar 2 punten. De oefening van Valérie was wel meer

gevuld met basiselementen. Op sprong liet Valérie de mooiste salto van alle meiden in haar categorie zien. De brugoefening van Iris was weer prachtig. Valérie nam het brons mee naar huis met 51,150 punten. Iris werd 12e. In de categorie instappers turnden maar liefst 27 turnsters.

In de tweede wedstrijd turnden Nadine vervoorn, Fleur Danklof, Diede Everaars en Vera Westervoort. Ondanks een griepje en blessure bij Diede zette ze haar beste beentje voor. De allerhoogste score op balk was voor haar; 12,800 punten. Nadine turnde haar streksalto erg mooi bij brug en dit was de tweede score van deze categorie; 13,600. Fleur turnde een geweldig balkoefening en liet zien nu eindelijk de baas te zijn over dit lastige toestel. Fleur behaalde een ontzettend hoge score op sprong, 13,325 punten. Vera viel helaas van balk en liet hierdoor wat steken liggen in de wedstrijd. Nadine werd 1e 53,900, Diede 2e,52,925, Fleur 8e en Vera 10e.

Bij de D1 pupillen 1 turnden Florance van Iersel en Emma Burghout in een grote categorie van 31 turnsters. Voor Florance was dit haar eerste bondswedstrijd omdat ze vorige keer ziek was. Ze startten beide goed op vloer. Emma behaalde hier 13,400 en Florance 13,350 punten. Ook op sprong lag de score weer erg dicht bij elkaar. Florance liet een super overslag zien met als uitvoering 8,700 punten (van de 10). Emma liet weer juist een hoge salto zien die goed was voor 8,600 punten. Totaal voor sprong 12,825 punten voor Emma en 12,950 punten voor Florance. Emma turnde het ophurken meteen door en dit zagen we terug in de hoge score. Florance viel helaas met ophurken. Op balk liet Emma een stabiele oefening zien maar viel helaas één keer. Florance ging helaas de mist in met haar balkoefening. Emma werd uiteindelijk 4e (met medaille), Florance eindigde in de middenmoot en werd 15e.

 

 

 

In de laatste wedstrijd waren Jaynae van de Werken en Chantal van Utrecht aan zet bij de jeugd D1. Jaynae liet zien weer één van de hoogste punten te pakken op vloer. Chantal pakte veel punten op sprong.  Jaynae turnde de kip op de brug en dit was goed voor de 3e score van haar groep; 13,050. Chantal viel met ophurken. Op balk zijn deze meiden nog erg onzeker en zo werd er ook geturnd. Hoge scores bleven hier achterwege. Jaynae kwam tot plek 6 en Chantal tot plaats 9.

Rachelle van Leeuwen komt uit bij de pupillen 2 D1. Ze turnde een erg nette brug oefening. Op vloer haalde ze de 2e score, 13,900. Rachelle turnde voor het eerst een overslag overslag wat goed is voor bonuspunten. Ook liet zij mooie flikflakken zien. Op balk was zij ook bijna de beste met een knappe tweede score met 11,250 punten.  Ze liet zien weer erg stabiel te kunnen turnen. Op sprong behaalde ze goede punten. Rachelle werd 2e en kreeg het zilver omgehangen. Ze behaalde 51,075 punten.

Hamarithi hoopt dat Rachelle, Emma en Valérie door deze goede scores en plaatsingen een startbewijs bemachtigen voor de regiofinale, maar dit is nog allemaal onduidelijk. De doorstroming volgt door de KNGU binnen enkele weken.

Deel met vrienden: