«

»

jan 13

4x eremetaal voor Hamarithi

afgelopen zaterdag, 12 januari, hadden de selectieturnsters divisie 2,3,4 hun tweede voorwedstrijd in Culemborg. 13 turnsters van Hamarithi gingen deze dag weer hard aan de slag om te strijden voor een medaille.

Donna van Wijgerden (instap N2) moest in de eerste ronde beginnen op vloer. Zij turnde een bijna uitstekende vloer en kreeg een 12,850. Ook schitterde Donna met een hele mooie oefening op de balk en kreeg een heel mooi cijfer, 14,050. Haar rek en streksalto waren nog niet perfect. Dit alles  resulteerde net buiten de medailles, een  keurige 4e plaats. Hiermee is Donna hoogstwaarschijnlijk geplaatst voor de rayonfinale.

Nine van de Haterd, Fleur Danklof, Hellen Keizer en Rachelle van Leeuwen (allen niveau 9) moesten het spits af bijten op sprong. Ze sprongen er allemaal heel mooi overheen en de punten gingen gelijk op. Nine nam de leiding (werd 1e op sprong van alle niveau 9 meisjes) en haalde een uitstekend cijfer  12,450. Op de brug werd er door Hellen en Rachelle vooral vooruitgang gemeten. Rachelle stak hier boven uit en behaalde een 13,300. Fleur toonde deze keer niet haar sterke kant, door twee vallen werd zij 6e, Nine turnde een goede wedstrijd en werd 9e en Hellen 13e. De zilveren medaille ging naar Rachelle van Leeuwen met een puntentotaal van 50,700. Rachelle en Fleur zijn al zeker van een regiokampioenschap, voor de rest is het nog even afwachten.

In wedstrijd 2 begonnen Inez van Engelen, Nadine Vervoorn, Maryse de Vogel, Chantal van Utrecht en Jaynae v/d Werken (allen niveau 8) op sprong. Inez had wat pech met het inturnen maar liet zien dat ze wel tegen een stootje kan, ze behaalde toch een prima score cijfer 12,100. Bij Nadine ging het wat minder op de brug maar ze herpakte zich erg goed op de andere toestellen. Nadine kreeg voor haar prestatie een bronzen medaille en Inez werd 4e en viel net buiten de medailles.  Inez en Nadine hebben zich hiermee geplaatst voor de rayonfinale die in juni wordt gehouden.
Maryse, Chantal en Jaynae draaiden een stabiele wedstrijd, ondanks dat Maryse ziek was eindigde zij op een 13e plaats. Jaynae werd 11e en Chantal 8e. Chantal turnde een echte mooie wedstrijd met een radslag op de balk en een mooie sprong over de pegasus. Trainsters hadden nog even gehoopt haar op het podium te zien stralen, maar helaas was de concurrentie deze keer groot. Het blijft nog even spannend wie er door is naar de rayon- en regiofinale. Ook Diede en Quinty (niveau 7) moesten laten zien wat ze konden.  Diede sprong veel beter dan de vorige keer, dit werd beloond met een prachtig cijfer 13,225. Helaas had ze tegenslagen op de balk.Ze werd 5e. Quinty liet ook een hele mooie sprong zien en had op balk het hoogste cijfer van haar groep. Op brug liggen nog verbeterpunten. Quinty ging naar huis met een zilveren medaille met een puntentotaal van 51,050. Bijzonder is dat de turnsters Nadine Vervoorn en Quinty Vos dit seizoen gepromoveerd zijn van divisie 5 naar 3 en nu een medaille wisten te veroveren. Quinty heeft zich ook geplaatst voor de rayonfinale in juni.

In wedstrijd 3 hadden we onze junior turnster Melissa den Tek. Melissa turnde een mooie vloer en balkoefening. Op sprong en brug liggen nog verbeterpuntjes. Zij haalde een puntentotaal van 42,559 en ging met een gouden medaille naar huis. Melissa is zeker van een startbewijs in de regiofinale divisie 6 én de rayonfinale in juni.

De turnsters uitkomende in divisie 2 en 3 mogen zaterdag 26 januari in Amersfoort hun uiterste best doen. Op deze dag kunnen de dames nog een startbewijs bemachtigen voor de 1/4 of 1/2 finale NK turnen. Donna van Wijgerden wist haar startbewijs al te bemachtigen in december, op haar verjaardag.

 

 

 

Deel met vrienden: